Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο ΤikΤok έκανε πολλούς «ντετέκτιβ» του διαδικτύου να ισχυριστούν πως μέσω αυτού αποκαλύπτονται δύο ταυτόχρονα εγκλήματα. Τα σενάρια πήραν φωτιά με τα σχόλια να διαδέχονται το ένα το άλλο και το βίντεο να συγκεντρώνει εκατομμύρια προβολές  έως ότου παρενέβη ένας τεχνικός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.  

Τα πλάνα προέρχονται από ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά από έναν Ρώσο χρήστη του TikTok. Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας να περπατά στο δρόμο κουβαλώντας ένα νήπιο, το οποίο αντιδρά δείχνοντας πως δεν θέλει να πάει μαζί του.  

Λίγο μετά περνάει μια γυναίκα η οποία κουβαλάει μια μεγάλη πλαστική σακούλα, η οποία λίγα μέτρα μετά της πέφτει κάτω και από μέσα χύνεται μια σκούρα υγρή ουσία, που θυμίζει αίμα. «Δύο εγκλήματα συλλαμβάνονται με CCTV ταυτόχρονα», ήταν το σχόλιο που συνόδευε το βίντεο.

«Ο δολοφόνος συναντά των απαγωγέα», έγραψε κάποιος, ενώ κάποιο προχωρούσαν και ένα βήμα πιο βαθιά τα σενάριά τους. «Η γυναίκα έχει μέλη και αίμα του άντρα της. Τον σκότωσε», ισχυρίστηκε χρήστης και πολλοί τον ακολούθησαν στο σενάριό του. «Ο άνδρας έχει απαγάγει το παιδί από μια κοντινή παιδική χαρά», υποστήριξε κάποιος άλλος για τον έτερο «εγκληματία» του βίντεο.

Μετά από εκατομμύρια προβολές και αναρίθμητα σχόλια από τους «ντετέκτιβ» των social media, αποδείχθηκε πως το όλο θέμα ήταν απλώς μια φάρσα. Ο χρήστης του TikTok, Brandon Conner, αποκάλυψε πως ο ίδιος συνέβαλε στη δημιουργία του βίντεο.

Όπως εξήγησε η γυναίκα δεν κουβαλούσε αίμα και ανθρώπινα μέλη, αλλά λάδι, το οποίο χύθηκε στο δρόμο. Επίσης ο άνδρας δεν είναι απαγωγέας αλλά ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος προσπαθεί να ελέγξει μια έκρηξη θυμού του γιου του. Ακολούθως, όπως εξήγησε ο TikTokker, ο Russki Ripoff, ένας καλλιτέχνης, πρόσθεσε μια σκοτεινή μουσική στο βίντεο, η οποία έκανε τη δουλειά της και προκάλεσε το κοινό σε ένα κύκλο μυστηρίου.

@brandonspam_

watch till the end😳🤝 @tshirts.style🛒✅

♬ original sound – Brandon Conner

Μάλιστα το αρχικό βίντεο είχε δημοσιευτεί χωρίς κάποια μουσική υπόκρουση, ωστόσο στη συνέχεια, αφού άρχισε να γίνεται viral, αποφάσισε να δημιουργήσει μια δεύτερη έκδοσή του με την ανατριχιαστική μουσική ώστε να ενισχύσει το μυστήριο και να προκαλέσει το ενδιαφέρον.