Για ακόμα μία χρονιά οι Ρουμάνοι πυροσβέστες ήρθαν στην Ελλάδα για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Οι πυροσβέστες που… αποθεώθηκαν, ιδιαιτέρως για τη συμμετοχή τους στις μεγάλες φωτιές της Εύβοιας, έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και φέτος.

Η Πολιτική Προστασία της Ρουμανίας είχε μάλιστα δημοσιεύσει ένα βίντεο με Έλληνες πυρόπληκτους και εθελοντές να υποδέχονται τους Ρουμάνους πυροσβέστες με χειροκροτήματα και τα χέρια στην καρδιά, λέγοντας «ευχαριστώ» όταν ήρθαν και πάλι στη χώρα μας.

«Χειροκροτήματα στην “ανοιχτή σκηνή”, ευχαριστώ και τα χέρια στην καρδιά… Έτσι υποδέχονται τους πυροσβέστες μας στην Ελλάδα. Γιατί είναι καλοί… Επειδή είναι επαγγελματίες… Γιατί είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ! Είμαστε περήφανοι για σας! Να είστε περήφανοι για αυτό που κάνετε!», έγραψε τότε στα social media η Πολιτική Προστασία της Ρουμανίας.

Μάλιστα πριν από λίγες ώρες «Ευχαριστούμε τους φίλους μας από τη Ρουμανία!», ανέφερε σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Πετρίδης, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τους πυροσβέστες που ήρθαν από τη Ρουμανία στη Ρόδο για να συντρέξουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς που μαινόταν στο νησί μας από την προηγούμενη Τρίτη.

Και συνεχίζει ο κ. Πετρίδης στην ανάρτησή του:

«10 μέρες είναι αρκετές για να τους αγαπήσει ένα νησί και ειδικότερα το χωριό Μάσαρη! Που ήταν πάντα δίπλα μας! Τους έχουμε αγαπήσει γιατί ήταν κάθε μέρα δίπλα μας, και που φεύγοντας σηκώθηκαν όλοι οι κάτοικοι και τους χειροκροτούν! Αυτό θα πει αναγνώριση στο έργο τους! Ευχαριστούμε πάρα πολύ από καρδιάς! Σας ευχόμαστε καλό ταξίδι! Ελπίζουμε να μη σας ξαναχρειαστούμε ποτέ!»

Ένας από τους Ρουμάνους πυροσβέστες – Popescu Costin – που ήρθαν στη χώρα μας τις δύσκολες αυτές εβδομάδες, θέλησε να μοιραστεί κάποια πιο…ιδιαίτερα βίντεο.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok, χρησιμοποιώντας και το χάστανγκ #Greece, παρουσιάζει κάποια esthetic βίντεο από το πεδίο της μάχης, με πάρα πολλές Ελληνίδες να παθαίνουν… ντελίριο.

@popescucostin3

In sprijinul colegilor nostri Greci!👨🏼‍🚒🆘 #Grecia #firefighter

♬ eredeti hang – Schmidt Liam

«να σαι χαίρεται η μάνα σου αγόρι μουυυ…σας ευχαριστούμε πολύ»

«ο Θεός μαζί σας λεβέντες!!! σας εκτιμάμε πολύ αδέρφια»

«Παντρεύομαι»

«Να είστε καλά! Τα ευχαριστώ είναι λίγα! Σε τέτοιους καιρούς φαίνονται οι πραγματικοί φίλοι»

«πω πω ερωτεύτηκα»

«έλα σβήσε με»

«εγώ μένω δίπλα δίπλα με την πυροσβεστική κάτι τέτοιο δεν έχω δει πρέπει να την αναβαθμίσουν για το καλό μ»

«ευχαριστούμε παλικαρε …Ο θεός να στα δίνει διπλά»

«τους ευχαριστήσατε κορίτσια, φτάνει το κατάλαβαν»

«πήρε φωτιά μια καρδιά μια καρδιά καίει καίει καίειιιι»

«αυτό το παιδί έγινε, viral»

«νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσω το μαγείρεμα»

«απαπαπαπα ομορφιά»

«Αυτός δεν τις σβήνει τής φωτιές…..αλλά τις ανάβει..»

«καίγομαιι»

«πολύ κούκλος»

«φτου φτου πολύ κούκλος»

«νομίζω πως πρέπει να έρθει να με σβήσει»

«Μια φωτιά την πήρα»

«Καλέ αυτόν τον στείλατε για να σβήσει ή για να ανάψει φωτιές»

Είναι μόνο μερικά από τα πάρα πολλά σχόλια που συνοδεύουν τα βίντεό του.