Το λευκό δεν είναι το μόνο χρώμα που πρέπει να αποφεύγεται σε έναν γάμο. Σε ορισμένες κουλτούρες, είναι μάλιστα σύνηθες ορισμένοι στο γαμήλιο πάρτι να φορούν κόκκινο, ως σύμβολο της γαμήλιας ευημερίας. Όμως, για μερικούς λαούς, το κόκκινο μπορεί να σημαίνει κάτι αρκετά δυσάρεστο.

Οι διοργανώτριες γάμων Georgie Mitchell και Bethany Smith, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, αποκάλυψαν στο podcast Unfiltered Bride τον λόγο που πρέπει να αποφύγετε το κόκκινο φόρεμα, ιδιαίτερα σε γάμους στον δυτικό κόσμο.

Τελικά, το να φοράτε κόκκινο σε έναν γάμο σημαίνει για κάποιους ότι «έχετε κοιμηθεί με τον γαμπρό». «Παραμύθια της Χαλιμάς, αλλά ναι», εξήγησε η Mitchell.

Ωστόσο, και οι δύο διοργανωτές γάμων συμφώνησαν σε έναν πιο σύγχρονο λόγο για να μη φορέσει κανείς κόκκινο: Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένας τρόπος να τραβήξει κανείς την προσοχή μακριά από τη νύφη.

«Αισθάνομαι ότι το κόκκινο μπορεί να θεωρηθεί αρκετά σέξι», δήλωσε η Smith. «Άτακτο».

«Λίγο “κοιτάξτε με”», πρόσθεσε η Mitchell για την απόχρωση που τραβάει την προσοχή, αλλά επίσης δεν θα το απέκλειε ως επιλογή για μια καλεσμένη γάμου, καθώς «εξαρτάται από το φόρεμα».

Ένα βίντεο της συζήτησης δημοσιεύτηκε στο TikTok και συγκέντρωσε 1,1 εκατομμύρια προβολές, με τον κόσμο στα σχόλια να μένει εμβρόντητος από την αποκάλυψη, σύμφωνα με τη New York Post.

«Πάντα πίστευα ότι δεν πρέπει να φοράτε κόκκινο γιατί είναι τόσο φανταχτερό», έγραψε κάποιος.

«Εγώ θα φορέσω κόκκινο για να είμαι τοξική. Να τους κάνω να σκεφτούν», σχολίασε κάποιος άλλος.

Ένας άλλος σχολιαστής πρόσθεσε το μαύρο ως χρώμα που δεν πρέπει να φορέσει κανείς σε έναν γάμο, γράφοντας: «Μαύρο: όχι, καθώς είναι για κηδείες (εκτός αν διευκρινιστεί) και το κόκκινο είναι επειδή τραβάει τα βλέμματα και την προσοχή μακριά από τη νύφη».

«Νομίζω ότι το μόνο χρώμα που πρέπει να αποφύγετε (εκτός από το λευκό) είναι τα ίδια χρώματα με τα παρανυφάκια – πρέπει να ξεχωρίζουν», πρότεινε μια άλλη.

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πέρυσι στο Brides.com για το κατακόκκινο, «οπτικά, είναι αρκετά τολμηρό. Σε μια φωτογραφία, χρώμα τραβάει αμέσως το βλέμμα, ειδικά αν είναι δίπλα σε ουδέτερα χρώματα όπως το λευκό, το μαύρο, το γκρι ή το μπεζ», δήλωσε η bridal fashion stylist Gabrielle Hurwitz – και έβαλε τέλος στη φήμη ότι το κόκκινο μπορεί να παραπέμπει σε μια προηγούμενη περιπέτεια με τον γαμπρό.

Ωστόσο, κάποιος επεσήμανε ότι σε άλλους πολιτισμούς το κόκκινο είναι κάτι θετικό. «Σε διαφορετικούς πολιτισμούς, το κόκκινο σημαίνει τύχη, χαρά ή ευτυχία», έγραψε ένας σχολιαστής.