«Το Baby Mute αλλάζει το παιχνίδι για γονείς που θέλουν να απολαύσουν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για τα κλάματα του μωρού τους». Αυτή είναι η περιγραφή για ένα νέο προϊόν που κυκλοφόρησε στην αγορά αυτή την εβδομάδα, με το όνομα «Baby Mute».

Υπόσχεται να «σιωπήσει το μωρό σας κατά τη διάρκεια μεγάλων πτήσεων και βραδιών ταινιών», χρησιμοποιώντας ένα προϊόν δεμένο γύρω από το πρόσωπό του και πνίγοντας τον θόρυβο. Ο ιστότοπος εξήγησε: «Η μάσκα έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει απαλά το στόμα και τη μύτη του μωρού σας, μειώνοντας τον ήχο του κλάματος του κατά 87%.

Η περιγραφή υποσχέθηκε επίσης ότι το μωρό σας θα παραμείνει «ήρεμο και άνετο», ενώ εσείς συνεχίζατε τις κανονικές σας δραστηριότητες. Χθες, ένας διακεκριμένος Καναδός κωμικός, ο Brad Gosse, προώθησε το προϊόν στο Instagram του, μεταδίδει η New York Post.

Η φωτογραφία προκάλεσε εκτεταμένες αντιδράσεις από τους ανθρώπους που τρομοκρατήθηκαν και φώναξαν τον Gosse για τα επικίνδυνα μηνύματά του. Μετά έρχεται η ανατροπή της πλοκής…

Ήταν όλα ψεύτικα και το όλο θέμα ενορχηστρώθηκε από τον ίδιο τον Gosse ως ένα μεγάλο σκετς κωμωδίας. Λοιπόν, μας έπιασε! Να πώς ξεγέλασε τους πάντες:

Χθες στο Instagram του, ο Gosse μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο οθόνης του εργαλείου που λήφθηκε από τον ιστότοπο της μάρκας. Έγραψε στη λεζάντα «Η καινοτομία στα καλύτερά της» και τώρα έχει λάβει πάνω από 11,4 χιλιάδες likes και 420 σχόλια.

Ο Gosse αργότερα μοιράστηκε μια ιστορία στο Instagram με το προϊόν, αυτή τη φορά προσθέτοντας έναν σύνδεσμο στον ιστότοπο. Ενώ ο ιστότοπος έχει διαγραφεί από τότε, οι χρήστες σε ένα δημοφιλές φόρουμ στο Διαδίκτυο είπαν ότι τον επισκέφτηκαν όταν ήταν σε λειτουργία και φαινόταν απολύτως νόμιμος. «Έλεγξα τον ιστότοπό τους. Έχουν ένα, με αρκετές πληροφορίες. Αλλά, όταν προσπαθείς να παραγγείλεις, έχουν εξαντληθεί», έγραψε κάποιος. Και ένα άλλο άτομο είπε επίσης ότι ο ιστότοπος είχε εγκρίσεις από «γιατρούς», «York Hunt» και «Michael Lit».

Προφανώς, υπήρχαν ακόμη και μαρτυρίες του προϊόντος στον ιστότοπο. «Μακάρι να είχα βρει το Baby Mute νωρίτερα! Έχει κάνει τις βόλτες με το αυτοκίνητο πολύ πιο εύκολο και μπορώ πραγματικά να ακούω μουσική ή podcast χωρίς να με διακόπτουν τα κλάματα του μωρού μου», είπε ένας.

Ο Gosse μοιράστηκε επίσης στο Twitter του ότι οι άνθρωποι πουλούσαν τα Baby Mutes στο Facebook Marketplace καθώς ήταν “ξεπουλημένα παντού”. Η ανταπόκριση στα social media ήταν ποικίλη, αλλά σχεδόν όλοι ήταν λίγο… μπερδεμένοι.

Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να καταλάβουν αν ήταν αληθινό ή όχι, ενώ άλλοι απλώς εξέφρασαν τις ανησυχίες τους. «Παιδική κακοποίηση», δήλωσε ένα άτομο. «Αυτό δεν μπορεί να είναι νόμιμο», ισχυρίστηκε ένας άλλος. «Θα είμαι καταραμένος αν βάλω φίμωτρο στα παιδιά μου», είπε κάποιος άλλος. «Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα έχει μηδενική επίδραση στην ψυχολογική και συναισθηματική ανάπτυξη…», επεσήμανε κάποιος σαρκαστικά. Στη συνέχεια, αυτό το άτομο σχολίασε: «Μου αρέσει που έλεγαν συγκεκριμένα αναπνέει… όπως «αυτό δεν θα σκοτώσει τα παιδιά σας… κάτι άλλο μπορεί και δεν θα ακούσετε τα κλάματά τους». Κάποιος είπε επίσης σε ένα φόρουμ, «Ας βρούμε το άτομο που το έφτιαξε αυτό και ας τον μαζέψουμε».

Αλλά άλλοι άνθρωποι φάνηκαν να υποστηρίζουν την ιδέα ή τουλάχιστον, διασκέδασαν λίγο με αυτήν, λέγοντας: «Ελπίζω ότι αυτό είναι και σε μεγέθη για ενήλικες!» Ένας άλλος ειρωνεύτηκε: «Αυτό είναι τόσο έξυπνο, απλά αφήστε το συνεχώς». Αλλά μετά ο κόσμος άρχισε σιγά – σιγά να πιάνει.

«Όλα φαίνονται τόσο ψεύτικα. Η εικασία μου είναι ότι πρόκειται για μια ψεύτικη εταιρεία/προϊόν της Cards Against Humanity», πρότεινε ένας. Ένας άλλος είπε: «Αυτό είναι πολύ εξωφρενικό για να είναι αληθινό και θα έκλεινε αμέσως αν ήταν».

Ο Gosse αργότερα παραδέχτηκε ότι έφτιαξε το προϊόν για λίγη διασκέδαση...