Μία μητέρα από τις ΗΠΑ έχει διχάσει το διαδίκτυο, καθώς σε σειρά βίντεο που έχει αναρτήσει, δείχνει ότι έμαθε στην μόλις οκτώ εβδομάδων κορούλα της να χρησιμοποιεί το γιο-γιο, όποτε ήθελε να πάει τουαλέτα.

Σύμφωνα με την nypost.com, η 26χρονη Alexis Abdelaziz ξεκίνησε να εκπαιδεύει το παιδί της περίπου 18 μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο, καθώς τα βρέφη δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα και δεν έχουν αναπτύξει τα κατάλληλα νοητικά εργαλεία.

Η Alexis Abdelaziz μαζί με την κόρη της

«Η εκπαίδευση στο γιο-γιο έβγαλε αμέσως νόημα, γιατί δεν ήθελα η κόρη μου να κάθεται όλη μέρα. Νιώθω ότι είναι πιο υγιεινό και πως μου δείχνει σεβασμό, όταν κάνει σήμα για να δείξει πως θέλει την ανάγκη της. Αν διαπιστώσω ότι αυτή η μορφή επικοινωνίας, φέρει ποτέ την κόρη μου σε δυσφορία, θα σταματήσω, αλλά από τώρα πιστεύω ότι της αρέσει», λέει χαρακτηριστικά η Alexis Abdelaziz.

@lexiabdelaziz

Replying to @aminalailaa that’s on not listening to everything you hear🤷🏼‍♀️🫶🏼 #pottytrainning #momtok #newmomtips #fyp #foryourpage #foryou #foryoupage❤️❤️

♬ Cute – Prod by Rose & Artsounds Chill

Μάλιστα, αναφέρει ότι εμπνεύστηκε να εκπαιδεύσει την κόρη της από την ευαίσθητη ηλικία των οκτώ εβδομάδων, χάρη σε μια σειρά από βίντεο στο YouTube, με «αντισυμβατικές μαμάδες» που έκαναν «ακριβώς το αντίστοιχο».

«Την πρώτη φορά που κάθισε πάνω από έναν κουβά, έκανε την ανάγκη της. Δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε χαρακτηριστικά και προσθέτει πως πλέον βάζει την κορούλα της πάνω από μια πραγματική τουαλέτα τέσσερις φορές κάθε μέρα, ώστε να συνηθίσει. Επίσης, το παιδί κάνει και ειδικό «σήμα» κάθε φορά που πρόκειται για την ανάγκη της, σύμφωνα με την 26χρονη.

«Αισθάνομαι πως όταν διδάσκουμε τα μωρά να επισημαίνουν τις ανάγκες τους προτού προλάβουν να μιλήσουν προφορικά, είμαστε σε θέση να αφαιρέσουμε το κλάμα και την ταλαιπωρία από την εξίσωση», αναφέρει η 26χρονη, δικαιολογώντας την επιλογή της.

Έτσι, έχει αναρτήσει σχετικά βιντεάκια στο TikTok, όπου εξηγεί βήμα προς βήμα την τεχνική της, η οποία όμως έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις από διάφορους χρήστες.

«Είσαι αυταρχική» και «δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι με αυτό τον τρόπο σε ένα βρέφος», είναι μόνο ορισμένες χαρακτηριστικές αντιδράσεις, αν και η ίδια δηλώνει «δικαιωμένη» από την επιλογή της, αδιαφορώντας με όσους διαφωνούν μαζί της.