Ένας 20χρονος άνδρας επέζησε αφού εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας με βασανιστική πνευμονική βλάβη που προκλήθηκε από… υπερβολικά επιθετικό αυνανισμό, σύμφωνα με μια νέα μελέτη στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Radiology Case Reports. Αυτή σίγουρα δεν ήταν το ευτυχές τέλος για το οποίο έψαχνε.

Ο Ελβετός πολίτης που αγαπάει τον εαυτό του έσπευσε πρόσφατα στο Νοσοκομείο, στην πόλη Winterthur, αφού ένιωσε «πολύ δυνατό» πόνο και δύσπνοια εν μέσω της… σόλο συνεδρίας του.

Οι επακόλουθες ακτινογραφίες αποκάλυψαν ότι ο άνδρας έπασχε από πνευμονοδιαστολικό επεισόδιο – μια επώδυνη αλλά συνήθως «καλοήθη ασθένεια» κατά την οποία ο αέρας διαρρέει από τον πνεύμονα και σφηνώνεται στον θώρακα, αναφέρει το Journal of Thoracic Disease.

Ακτινογραφία θώρακος

Σπάνια πάθηση που συνήθως χτυπά 20αρηδες

Το Science Direct περιέγραψε το επείγον περιστατικό αυτοϊκανοποίησης ως «μια σπάνια πάθηση που συνήθως πλήττει νεαρούς άνδρες στα 20 τους». Οι ερευνητές πρόσθεσαν ότι οι καπνιστές διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ΣΠΜ, η οποία μπορεί να προκληθεί από βίαιο βήχα, υπερβολικό εμετό ή έντονη σωματική άσκηση.

Ο χειμαρρώδης Ελβετός αρνήθηκε ότι έκανε έντονη άσκηση – αλλά παραδέχτηκε ότι έκανε κάποια σκληρή σόλο σεξουαλική άσκηση, ανέφεραν οι επικεφαλής συγγραφείς της μελέτης Dr. Nikola Rajic και Dr. Christian Schandl.

Άνδρας έτοιμος να αυνανιστεί

Η ΣΠΜ του άνδρα διαγνώστηκε ως «σοβαρή», με την ακτινογραφία να δείχνει μεγάλη ποσότητα αέρα παγιδευμένη πάνω από τον πνεύμονά του.

Το πρόσωπό του ήταν επίσης πρησμένο και ακούγονταν «κρατσανιστοί» ήχοι από το λαιμό του μέχρι τους αγκώνες του. Στη συνέχεια οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο αέρας είχε παγιδευτεί μέχρι τη βάση του κρανίου του. Στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΘ, όπου του χορηγήθηκε οξυγόνο για να βοηθηθεί η αναπνοή του.

Του δόθηκε επίσης το αναλγητικό παρακετεμόλη για να αντιμετωπίσει τον πόνο στο στήθος του και αντιβιοτικά για να αποκρούσει μια πιθανή λοίμωξη, σύμφωνα με τη μελέτη του περιοδικού.

Μετά από μία ημέρα στη ΜΕΘ, ο άνδρας μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο, όπου παρέμεινε για τρεις ημέρες πριν πάρει εξιτήριο υγιής.

Ωστόσο, τα ιατρικά ατυχήματα που προκαλούνται από αυτοερωτικές δραστηριότητες δεν είναι και τόσο ασυνήθιστα τελευταία. Μέχρι στιγμής, το 2022, ένας 54χρονος Βραζιλιάνος εισήχθη στο νοσοκομείο αφού έχωσε έναν μεταλλικό αλτήρα 2 κιλών στον πρωκτό του, και ένας 37χρονος από την Ινδονησία κόλλησε ένα σπάγκο μήκους 2,5 μέτρων στο πέος του κατά τη διάρκεια ενός αποτυχημένου σεξουαλικού παιχνιδιού.