Η Frederica Stilwell Cook έμεινε στην ιστορία ως η συγγραφέας της μεγαλύτερης διαθήκης στον κόσμο. Μιλώντας με αριθμούς αυτή συντάχθηκε μέσα σε 1.066 σελίδες, δηλαδή 95.940 λέξεις. Αν έχει διαβάσει κάποιος το εμβληματικό μυθιστόρημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ «Ο Γέρος και η Θάλασσα», θα έχει ένα μέτρο σύγκρισης καθώς αυτό το βιβλίο των 127 σελίδων είναι οκτώ φορές μικρότερο από τη διαθήκη της Cook.

Η Cook πέθανε στις 9 Ιανουαρίου του 1925 σε ηλικία 68 ετών, αφήνοντας πίσω της τη μεγαλύτερη διαθήκη που έχει κατατεθεί ποτέ για έλεγχο. Αποτελείτο από τέσσερις δερματόδετους τόμους, με τους δύο από αυτούς να έχουν ο καθένας από 702 σελίδες και τους άλλους δύο από 406 σελίδες, αντίστοιχα.

Το χαρτί όλων των τόμων ήταν επιχρυσωμένο, ενώ οι συνδέσεις τους από δέρμα με βαριές γωνίες και καλύμματα από καμβά. Εκτός από τις σελίδες στις οποίες αναγράφονται οι εισαγωγικές ρήτρες, η Cook ανέφερε στη διαθήκη της και έναν τεράστιο τιμοκατάλογο από κοσμήματα, γούνες, δαντέλες, κεντήματα, αντικείμενα τέχνης και τσάντες, με ένα μεγάλο μέρος από αυτά να εξηγούνται στις υποσημειώσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαθήκης προσιδιάζει στη γραφή της Cook με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 1919. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένας γραφικός χαρακτήρας με ημερομηνία 2 Μαρτίου 1924.

Εκτελεστές της διαθήκης ορίστηκαν ο αδερφός και ο γιος της εκλιπούσας, οι οποίοι κλήθηκαν να κάψουν όλα τα ημερολόγιά της, να θάψουν το γαμήλιο δαχτυλίδι της μαζί της και να βεβαιωθούν ότι η ηλικία της δεν είναι χαραγμένη στην ταφόπλακά της. Η Cook θάφτηκε στο Νεκροταφείο του Ρίτσμοντ, στα τότε περίχωρα του Λονδίνου.