Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκατε ποιος είναι ο σωστός τρόπος να πλένετε τα σκούρα ρούχα σας έτσι ώστε να μην ξεβάφουν; Πώς μπορείτε να τα πλένετε διατηρώντας, ταυτόχρονα, ζωντανό το χρώμα τους χωρίς «λεκέδες» από ξεβαμένα σημεία;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προμηθευτείτε ένα υψηλής ποιότητας απορρυπαντικό ρούχων, το οποίο να περιέχει καθαριστές χλωρίου. Κι αυτό γιατί το χλώριο από το νερό της βρύσης μπορεί να προκαλέσει σημαντική εξασθένιση του χρώματος των ρούχων σας. Τα απορρυπαντικά με χλώριο μπορούν να «κλειδώσουν» τα μόρια χλωρίου στο νερό και έτσι να αποτρέψουν το ξεθώριασμα των ρούχων σας.

Πολύ σημαντικό, επίσης, για την διατήρηση της σκούρας απόχρωσης των ρούχαν σας η χρήση ενός μαλακτικού, το οποίο προετοιμάζει κάθε ίνα των ρούχων σας για τον κύκλο του ξεβγάλματος, προστατεύοντάς τα τόσο από το ξεθώριασμα, όσο και από το ξεχύλωμα.

Ακόμη, το πλύσιμο των σκούρων ρούχων με κρύο νερό θεωρείται επιβεβλημένο από τους ειδικούς του χώρου, ενώ το στέγνωμα στο στεγνωτήριο θα πρέπει να γίνεται στην πιο χαμηλή θερμοκρασία.

Τέλος, αν το αγαπημένο σας σκούρο τζιν έχει ξεβάψει μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε την επεξεργασία του με μια βαφή υφάσματος, προσέχοντας ιδιαιτέρως τις οδηγίες χρήσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.