Μερικές πραγματικά εντυπωσιακές φωτογραφίες τράβηξε ο 31χρονος Paul Bertner αποδεικνύοντας τη μαγεία της φύσης. Ο δασολόγος από τον Καναδά απαθανάτισε έντομα κρυμμένα στα δέντρα και στα φύλλα και δείτε πόσο εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα. Τα έντομα είναι πραγματικά οι «κορυφαίοι της μεταμφίεσης» όπως θα δείτε στις φωτογραφίες.

Ο 31χρονος παραδέχεται ότι θέλει πραγματικές δεξιότητες για να μπορείς να εντοπίσεις τις αλλαγές που κάνουν τα έντομα για να «ενωθούν» στα φυσικά τοπία δημιουργώντας παράξενα μοτίβα.

Ο Berner τράβηξε τις εικόνες με την τεχνική της μακροφωτογραφίας και έτσι ήταν σε θέση να τραβήξει από πολύ κοντά τα έντομα, βοηθώντας να φανεί το σώμα τους στο φόντο. Ακόμη και έτσι όμως σε κάποιες φωτογραφίες είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς το κρυμμένο έντομο που έχει καμουφλαριστεί!

Ο 31χρονος δασολόγος ξεκίνησε να βγάζει τις φωτογραφίες για να καταγράψει όπως είπε την χλωρίδα και την πανίδα στην περιοχή αλλά κάνοντας βόλτα σε άγνωστα μέρη μέσα στα δάση, συνειδητοποίησε ότι είχε την ευκαιρία να φωτογραφίσει κάποια σπάνια είδη.

Ο ίδιος είπε σχετικά με αυτό: «Βρέθηκα πρόσωπο με πρόσωπο με συναρπαστικά και σπάνια είδη και έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα να τα συλλάβω με την φωτογραφική από κοντά. Μεγαλώνοντας πάντα αγαπούσα τα ζώα και τα ερπετά και ήθελα πολύ να τα βλέπω στο φυσικό τους περιβάλλον. Ταξιδεύω σε κάθε ευκαιρία για να δω τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Ασχολούμαι με τη φωτογραφία εδώ και πέντε χρόνια».

Βλέποντας τις φωτογραφίες θα πρέπει να παρατηρήσετε πολύ καλά σε κάποιες για να εντοπίσετε τα έντομα. Για παράδειγμα στην φωτογραφία με το πράσινο φύλλο το μόνο που μπορεί να διακριθεί είναι μια ημιδιαφανής σιλουέτα. Πάνω στα ξερά κλαδιά κάποια έντομα παίρνουν ένα καφέ χρώμα που τα κάνει να μοιάζουν και αυτά με κλαδιά.

Σε κάποιες πολύ κοντινές εικόνες του εντόμου φαίνεται πώς «δημιουργεί» επάνω το… καμουφλάζ και καταφέρνει να κρυφτεί προσαρμόζοντας το χρώμα του.

Δείτε τις πραγματικά εντυπωσιακές φωτογραφίες…

asdf14 asdf01 asdf02 asdf03 asdf04 asdf06 asdf07 asdf08 asdf09 asdf11 asdf12 asdf13 asdf15 asdf16

asdf05