Η Etihad Airways, ο κρατικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα αυξήσει σημαντικά μέχρι το τέλος του χρόνου τις επιλογές των επιβατών από και προς την Ινδία, με περισσότερες πτήσεις και μεγαλύτερα αεροσκάφη. Από τον επόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω αυξήσεις και θα προστεθούν νέα δρομολόγια μετά από ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Από την 1η Νοεμβρίου η Etihad Airways σχεδιάζει να υπερτριπλασιάσει τον αριθμό των θέσεων που προσφέρει μεταξύ Άμπου Ντάμπι-Βομβάη και Άμπου Ντάμπι-Νέο Δελχί, ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη σημασία της Ινδικής αγοράς και αποφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη στις οικονομίες της Ινδίας και του Άμπου Ντάμπι.

Ενισχύοντας τα διευρυμένα δρομολόγια θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες σύνδεσης μεταξύ του παγκόσμιου δικτύου της Etihad Airways και των επεκτεινόμενων υπηρεσιών στην Ινδία μέσω του κόμβου της αεροπορικής στο Άμπου Ντάμπι.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: «Η Ινδία είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους προορισμούς στον κόσμο και βασική αγορά στην στρατηγική ανάπτυξης της Etihad Airways».

«Σε συνέχεια της πρόσφατης συμφωνίας για τις νέες εναέριες υπηρεσίες μεταξύ Ινδίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχουμε πλέον την ευκαιρία να προσθέσουμε σημαντική χωρητικότητα μεταξύ των δύο χωρών, ανταποκρινόμενοι όχι μόνο στην υπάρχουσα ζήτηση των επιβατών εξασφαλίζοντας παράλληλα πως μπορούμε να ανταποκριθούμε στην διαρκώς ισχυρή ανάπτυξη που αναμένεται από τις δύο χώρες. Οι μεγάλοι νικητές θα είναι οι επιβάτες και οι πελάτες εμπορευμάτων καθώς και οι οικονομίες της Ινδίας και του Άμπου Ντάμπι».

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η Etihad Airways σκοπεύει να:

– Αυξήσει τα δρομολόγια από καθημερινά σε δύο ημερησίως για τις πτήσεις Άμπου Ντάμπι – Βομβάη και Άμπου Ντάμπι – Νέο Δελχί

– Χρησιμοποιήσει τα μεγάλα αεροσκάφη Airbus A340-600 σε ένα από τα καθημερινά δρομολόγια Άμπου Ντάμπι – Βομβάη προσφέροντας θέσεις στην Πρώτη, Επιχειρηματική και Οικονομική θέση

– Χρησιμοποιήσει το μεγάλο αεροσκάφος Airbus A330-200 σε ένα από τα καθημερινά δρομολόγια μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Νέο Δελχί προσφέροντας θέσεις στην Επιχειρηματική και Οικονομική Θέση

– Αναβάθμιση των καθημερινών πτήσεων μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Τσενάι από το αεροσκάφος Airbus A320s 136 θέσεων στο νέο Airbus A321s 174 θέσεων

Η Etihad Airways σκοπεύει να προχωρήσει σε συμφωνίες κοινού κωδικού για ένα ευρύ φάσμα πτήσεων που πραγματοποιούνται εντός της Ινδίας από την Jet Airways, μετά από ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Οι ακριβείς ημερομηνίες των νέων δρομολογίων μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Ινδίας αλλά και οι υπηρεσίες κοινού κωδικού με την Jet Airways θα ανακοινωθούν σταδιακά καθώς λαμβάνονται οι εγκρίσεις και ολοκληρώνονται οι λειτουργικές λεπτομέρειες.