Αν υπάρχει ένας λόγος για να επισκεφτείς το Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας, αυτός θα ήταν σίγουρα το θρυλικό Britannia Hotel.

Το οποίο ξανάνοιξε τις πύλες του τον Απρίλιο του 2019 έπειτα από ανακαίνιση 4 ετών και 160 εκατ. δολαρίων για να γίνει ακόμα πιο λαμπρό, ακόμα πιο πολυτελές.

Χτισμένο το 1870, έχει συνδέσει την ιστορία του με μια σειρά εμβληματικών γεγονότων της Νορβηγίας.

Εκεί διηγούνταν, ας πούμε, το 1895 ο περιβόητος εξερευνητής Φρίντγιοφ Νάνσεν στις γεωλογικές εταιρίες του κόσμου την αποστολή του στον Βόρειο Πόλο, το βορειότερο σημείο που είχε φτάσει ποτέ άνθρωπος.

Τέτοια ιστορικά γεγονότα μετέτρεψαν το Britannia στο σημαντικότερο ξενοδοχείο της Σκανδιναβικής, στεγάζοντας διαχρονικά την αριστοκρατία που έσπευδε εκεί για το ψάρεμα σολομού.

Σήμερα είναι ένα ακόμα μεγαλοπρεπέστερο παλάτι με έξι εστιατόρια, βραβευμένους σεφ, εσωτερική πισίνα, σπα και 257 δωμάτια που καλύπτουν 11 κατηγορίες διαμονής, ώστε να υπάρχει κάτι για τον καθένα.

Το Britannia βρίσκεται μόλις 100 χιλιόμετρα κάτω από τον Αρκτικό Κύκλο, απ’ όπου έλκει και την ονομασία του ως το βορειότερο παλάτι του κόσμου.

Όλα τα δωμάτια είναι στιλάτα και κομψότατα, διακοσμημένα με μεράκι και πολυτέλεια. Το καμάρι όμως είναι οι Signature Suites του τρίτου και πέμπτου ορόφου με τα μάρμαρα και τη χλιδή που περισσεύει.

Η διαμονή μάλιστα στα ακριβότερα δωμάτια μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως δύσκολη, καθώς οι σουίτες είναι κλεισμένες συνήθως μήνες πρωτύτερα.

Γνωστό είναι στο τζετ σετ και για την καταπληκτική κάβα του, με τα κελάρια να φιλοξενούν 10.000 φιάλες και να προσφέρουν exclusive οινοφιλικές εμπειρίες για λίγους και εκλεκτούς…