Περπατήστε σε μαγευτικές πόλεις, απολαύστε περιηγήσεις σε διάσημα αξιοθέατα και μπείτε με τον πιο ιδανικό τρόπο στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων, επιλέγοντας μια 4ήμερη ή 5ήμερη απόδραση, προσφορά του Sotiriou Famous Travel, στη μοναδική τιμή των 399 ευρώ το άτομο.

Μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, η Πράγα, θα γίνει το ορμητήριο σας για την εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής, με τις μεσαιωνικές πόλεις και το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον να συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Μια όμορφη περιπέτεια ξεκινά!

Πρώτος προορισμός σας η παραμυθένια πόλη της Πράγας, με τα επιβλητικά κτίρια, τις γραφικές γέφυρες και τα πολυάριθμα μνημεία. Φτάνοντας στην πόλη την πρώτη μέρα θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε την Καστρούπολη (Χράτσανυ), την Ακρόπολη της Πράγας, μία πόλη μέσα στην πόλη, που απλώνεται πάνω στον βράχο της Μάλα Στράνα.

Μεταξύ άλλων θα δείτε το Μοναστήρι Στράχοφ, το Λορέττο, τον Γοτθικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίττου, με το Μαυσωλείο των Βοημών Βασιλέων, το θησαυροφυλάκιο του Στέμματος και τα φανταστικά βιτρώ, το χρυσό δρομάκι ή δρόμο των Αλχημιστών και τέλος τον πύργο του Ιππότη Ντάλιμπορ, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της πανέμορφης αυτής πόλης.

Το μεσημέρι ακολουθεί επιβίβαση στο καραβάκι για μια όμορφη κρουαζιέρα στον Μολδάβα (περίπου μιας ώρας). Στην συνέχεια, ακολουθήστε τον αρχηγό σας στο σημαντικότερο Αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης, στην Μικρή πόλη (Μάλα Στράνα) και την Παλιά πόλη (Στάρε Μέστο).

Θα περπατήσετε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής οδού» ως την πλατεία της Παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο Αστρονομικό Ρολόι. Θα φτάσετε στο «Ομπέσνι Ντούμ», δημιουργία των σημαντικότερων Αρχιτεκτόνων, γλυπτών και ζωγράφων του 19ου αιώνα.

Η επόμενη μέρη περιλαμβάνει ολοήμερη εκδρομή στην όμορφη πόλη της Δρέσδης. Στην έδρα των πριγκιπάτων της Σαξονίας θα θαυμάσετε το παλάτι Ζσίγκερ, την Όπερα, το πανεπιστήμιο, και τον καθεδρικό ναό. Απολαύστε την μοναδική θέα του ποταμού Έλβα από το μεγαλύτερο μπαλκόνι της κεντρικής Ευρώπης.

Με την επιστροφή σας στην Πράγα σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε παραστάσεις Μαύρου Θεάτρου ή Όπερας.
Συνεχίζοντας, η τρίτη ημέρα ξεκινά με εκδρομή στην μεσαιωνική πόλη Τσέσκυ Κρούμλοβ. Βρίσκεται στην νότια Τσεχία, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, σε απόσταση περίπου 180χλμ από την Πράγα.

Ο δρόμος περνάει από μια περιοχή γεμάτη με ποτάμια και λίμνες, που φημίζεται για το κυνήγι. Είναι μια από τις ωραιότερες και από αρχιτεκτονικής απόψεως καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις, που περικυκλώνεται από τους μαιάνδρους του Μολδάβα.

Για την μοναδικότητα της γράφτηκε το 1992 στην Κατάσταση Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στον ελεύθερο χρόνο σας περπατήστε μέσα από τα μεσαιωνικά τείχη της πόλης, στο κάστρο, το 2ο σε μέγεθος μετά της Πράγας, τις εκκλησίες και τα κτίρια αναγεννησιακού ρυθμού.

Την τέταρτη μέρα θα ταξιδέψετε για Κάρλοβυ Βάρυ, στη Δυτική Βοημία. Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή θα φτάσετε στην πασίγνωστη λουτρόπολη και ταυτόχρονα τόπο συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής.

Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα, θα καταλάβετε γιατί οι Τσάροι Πέτρος ο Μέγας και Νικόλαος Β΄, ο Γκαίτε, ο Λιστ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Σοπέν, περπάτησαν τον ίδιο δρόμο.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια
Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές πούλμαν
Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* ή 5* (επιλογή σας) με πρωινό
Δώρο μίνι-κρουαζιέρα στον Μολδάβα
Δώρο ημιδιατροφή (στο 4* ξενοδοχείο μόνο)
Δώρο Εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ
Δώρο Εκδρομή στη Δρέσδη
Δώρο Εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλωβ
Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός – αρχηγός
Ασφάλεία αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR
Εκπτωτικό κουπόνι (αξίας 25 ευρώ κατά άτομο) για την επόμενη εκδρομή σας

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 135 ευρώ
Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο εορταστικό δείπνο.
Έξτρα ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειες αποσκευών κ.α. (10 ευρώ) (δείτε στους όρους συμμετοχής του γραφείου).

Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ ή μπορείτε να καλέσετε το Sotiriou Famous Travel στο 210 5233804.