Ταξίδι στην «Πόλη της Τέχνης και της Ιστορίας»

Ένα γοητευτικό μωσαϊκό εικόνων, χρωμάτων και παραδόσεων στη Λιλ


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
8:52
06/09/2018
Ταξίδι στην «Πόλη της Τέχνης και της Ιστορίας»
loading

Η πόλη – σύμβολο της γαλλικής Φλάνδρας συνδυάζει εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, φημισμένη κουζίνα και πρωτότυπα αξιοθέατα.

Η Λιλ βρίσκεται στη βόρεια Γαλλία, πολύ κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μητροπολιτική πρωτεύουσα της χώρας.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Παλιά Πόλη που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, τη συνοικία Euralille με τα μεταμοντέρνα κτίρια και τα παγκόσμιας κλάσης μουσεία. Συγκεκριμένα, το μουσείο καλών τεχνών Palais des Beaux-Arts φιλοξενεί έργα των Ρούμπενς, Γκόγια και Ντελακρουά. Το μουσείο La Piscine στην κοινότητα Roubaix στεγάζεται σε μια παλιά πισίνα art deco, όπου τα μαρμάρινα γλυπτά αντανακλώνται στο νερό.

Η άλλοτε βιομηχανική μητρόπολη του βορρά αποτελεί ένα διαμάντι κομψότητας και αισθητικής πρωτοπορίας ενώ από το 2004 έχει ανακηρυχθεί «Πόλη της Τέχνης και της Ιστορίας».

Ο επισκέπτης θα ανακαλύψει τη Λιλ περπατώντας στα ήσυχα δρομάκια με τα ομοιόμορφα σπίτια και τους κήπους και τις γαλλικές patisseries του 19ου αιώνα.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Λιλ / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 5 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα μέσω Παρισιού και 5 ώρες και 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει