Κρυστάλλινοι καταρράκτες, φάλαινες και φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής υπόσχεται το Τρόμσο στους επισκέπτες.

Η νορβηγική πόλη είναι χτισμένη στο βορειότερο τμήμα της χώρας και περιβάλλεται από ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο. Βρίσκεται στην καλύτερη τοποθεσία για να παρατηρήσει κάποιος το Βόρειο Σέλλας και απέχει περίπου 350 χλμ. από τον αρκτικό κύκλο.

Τα μαγευτικά φιόρδ και οι επιβλητικές οροσειρές σε συνδυασμό με τους βοτανικούς κήπους της πόλης, την καθιστούν ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου που πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο και το ετήσιο φεστιβάλ Insomnia με τέκνο και ηλεκτρονική μουσική. Ο ταξιδιώτης μπορεί ακόμη να δει από κοντά τις φάλαινες που συγκεντρώνονται στην περιοχή από το Νοέμβριο έως το Μάρτιο για να τρέφονται.

Η πόλη που είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα της Αρκτικής υπερηφανεύεται για την ιστορία της με πολικούς εξερευνητές, κυνηγούς άγριων ζώων αλλά και ως η πόλη με το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Νορβηγίας.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

tromsomap

Τρόμσο / Νορβηγία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Κορώνα Νορβηγίας  (0,11 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 6 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα μέσω Όσλο και 8 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Φρανκφούρτης και Όσλο.

ΤΡΟΜΣΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑΤΡΟΜΣΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΤΡΟΜΣΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΤΡΟΜΣΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΤΡΟΜΣΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑΤΡΟΜΣΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑ