Αυθεντικό «χρώμα» Μάνης στην Αρεόπολη

Παραδοσιακός οικισμός με μεγάλη ιστορία - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:22
26/02/2018
Αυθεντικό «χρώμα» Μάνης στην Αρεόπολη
6
loading

Η Αρεόπολη, στη λακωνική Μάνη, σε απόσταση 58 χιλιομέτρων από τη Σπάρτη, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός, προστατεύοντας το παραδοσιακό χρώμα της περιοχής. Έτσι, μια επίσκεψη εκεί είναι μια συνολική εμπειρία του τι σημαίνει Μάνη, σε χρώματα, αρώματα και τοπία.

Χτισμένη πάνω από το φυσικό λιμάνι της, το Λιμένι, η Αρεόπολη είναι ιστορικός οικισμός, πατρίδα των Μαρομιχαλαίων, διοικητικό και εμπορικό κέντρο της Μάνης. Μέχρι το 1836 ονομαζόταν Τσίμοβα.

Επιβλητικά πυργόσπιτα που στέκουν αγέρωχα, σαν να επιθεωρούν το πέρασμα των ανθρώπων, των χρόνων και των εποχών, θυμίζουν κάθε στιγμή την ιστορική συνέχεια του τόπου. Πλακόστρωτα σοκάκια, εκκλησίες πολλών ετών, πετρόχτιστα σπίτια συμπληρώνουν το συναρπαστικό ψηφιδωτό της Αρεόπολης.

Η καρδιά του χωριού χτυπά στη μεγάλη πλατεία με το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και γύρω της καταστήματα, παραδοσιακές ταβέρνες και καφέ είναι έτοιμα να ξεκουράσουν τον επισκέπτη.

Η Αρεόπολη αποτελεί αυτόνομο προορισμό αλλά και πολύ καλή «αφετηρία» για γνωριμία με την ευρύτερη περιοχή, με την «αυστηρή» χερσόνησο της Μάνης και τους χαρακτηριστικούς οικισμούς της.

ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΑΡΕΟΠΟΛΗ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Mani Traveler

  Η καρδιά της Μέσα Μάνης κι ένα απ΄τα ωραιότερα χωριά της Ελλάδας

 2. avatar Δανδης

  Μόνη μάνι μάνι η Μάνη Αχ η Μάνη

 3. avatar Γιάννης Γ. Κ

  Αδούλωτη και Περήφανη Μάνη !!! Πανέμορφη όλες τις εποχές του χρόνου!!!

 4. avatar gismo

  Απίθανος τόπος η Μάνη. Πήγα το καλοκαίρι, για πρώτη φορά και την ερωτεύτηκα...

 5. avatar Κώστας δάσος

  Είναι φανταστικά

 6. avatar Alexandros 43

  Ενας διαφορετικός αλλά πανέμορφος τόπος η Μάνη! Κλασικός Μανιάτικος οικισμός η Αρεόπολη, όπως επίσης και το Λιμένι που μπορούμε να δούμε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=AQNrUmv6ZSM σε ένα όμορφο video από drone.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει