Crescere Superyacht το λένε και είναι ένα 132 μέτρων θαύμα πολυτέλειας και τεχνολογικής καινοτομίας.

Με τη σύγχρονη αγορά των superyachts να παρουσιάζει εντυπωσιακό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 7,8%, οι αναλυτές εκτιμούν πως θα γίνει μια αγορά 10,2 δισ. δολαρίων ως το 2025.

Καινούρια και θεόρατα κότερα παραγγέλνονται διαρκώς, αν και δεν είναι προφανώς όλα ίδια μεταξύ τους…

Ξεχωριστός λόγος γίνεται για το Crescere, ένα 132 μέτρων megayacht από τα χέρια της αμερικανικής σχεδιαστικής εταιρίας Designova Creative.

Το λατινικό όνομα του σκάφους έχει να κάνει με τα φυτά που μεγαλώνουν και αναπτύσσονται στους τοίχους του κότερου, τους «ζωντανούς του τοίχους», και ποτίζονται μέσω πρωτοποριακού συστήματος.

Το κόσμημα ωστόσο της κατασκευής είναι αυτό το ελικοδρόμιο. Το οποίο όταν δεν χρησιμοποιείται ως τέτοιο, μια ξύλινη καταπακτή ανοίγει, όπου κρύβει κάτι θεόρατα τζαμένια πάνελ.

Τα οποία αναδύονται από τα έγκατα του σκάφους και δημιουργούν μια πισίνα γεμάτη με θαλασσινό νερό!

Το Crescere Superyacht τροφοδοτείται από μια υβριδική μηχανή (ντίζελ και ηλεκτρισμός), η οποία υποβοηθιέται από φωτοβολταϊκά σώματα, στέλνοντας την τελική ταχύτητα στους 35 κόμβους.

Άλλη τόση μαγεία κρύβεται και στο εσωτερικό του, με τη σύγχρονη επίπλωση και τους τζαμένιους «πράσινους» τοίχους να δημιουργούν μια υπέροχη αισθητική αρμονία.