Μπορεί για ακόμη μία χρονιά να γιορτάσουμε το Πάσχα στα σπίτια μας και όχι στα χωριά μας, αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, τουλάχιστον για τους κατοίκους της Αττικής, ότι δεν υπάρχουν όμορφα και απίστευτα μέρη που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στα όρια του νομού και να νιώσει έστω και για λίγο ότι απομακρύνεται από το κλεινόν άστυ.

Με τις διαδημοτικές μετακινήσεις να απελευθερώνονται από τη Μεγάλη Πέμπτη και τις αργίες να είναι αρκετές, μην χάσετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε μέρη στην Αττική, που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν.

Σε σχετικά κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας, λοιπόν, συναντάται ένα υπέροχο μέρος μέσα στη φύση και σε μια απόμερη και μοναχική τοποθεσία, που σίγουρα θα σας προσφέρει τη γαλήνη και την κατάνυξη των ημερών.

Πρόκειται για το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Σέσι Γραμματικού, μόλις 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Ένα μέρος που, όπως φαίνεται και στα πλάνα του youtuber haanity, συνδυάζει αρμονικά τα στοιχεία της φύσης.

Πάνω από το εκκλησάκι απλώνονται λιβαδάκια με θυμάρι και στην κυριολεξία ευωδιάζει ο τόπος, κάτι που θα συνειδητοποιήσετε και οι ίδιοι μόλις βρεθείτε σε αυτόν τον μαγικό τόπο. Το ίδιο το εκκλησάκι δεσπόζει πάνω σε ένα βράχο, στην άκρη ενός γκρεμού, που καταλήγει στη θάλασσα.

Ακολουθώντας το μονοπάτι που περνά δίπλα από το εκκλησάκι, μπορείτε να κατεβείτε σε ένα κρυφό, σαν «πειρατικό» λιμανάκι, το οποίο έχει κατασκευαστεί μέσα σε μια σπηλιά και έχει και μια μικρή παραλία στο εσωτερικό του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.