Οι Βρετανοί προετοιμάζονται για «το πιο μεγάλο καλοκαίρι» τους, έχοντας κουραστεί από το παρατεταμένο lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, και σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό ακόμη και τον Νοέμβριο.

Το ενδιαφέρον για κρατήσεις για διεθνή ταξίδια το φθινόπωρο βλέπει μια αύξηση 80% σε σχέση με το 2019, την ώρα που ταξιδιωτικοί πράκτορες, ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρίες αναφέρουν αύξηση του ενδιαφέροντος για… καθυστερημένες διακοπές, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Κι αυτό ενώ είχαν προηγηθεί οι προειδοποιήσεις ότι τα καλοκαιρινά ταξίδια μπορεί να απειλούνται αν το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δώσει μια οδηγία κατά των ταξιδιών στις χώρες της λεγόμενης «πράσινης λίστας».

Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να άρει την απαγόρευση στα διεθνή ταξίδια στις 17 Μαΐου και οριστικοποιεί τα σχέδιά της για το «σύστημα του φωτεινού σηματοδότη» που θα καθορίζει ποιες χώρες θα πάρουν έγκριση ως προορισμοί. Ωστόσο ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για σύγχυση διότι το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να δημοσιεύσει τη δική του σύσταση, η οποία μπορεί να διαφέρει από το σύστημα του σηματοδότη.

Αυτό σημαίνει πως εάν το Φόρεϊν Όφις συμβουλεύσει κατά των ταξιδιών σε μια συγκεκριμένη χώρα – ακόμη και αν επιτρέπεται από το «σύστημα του φωτεινού σηματοδότη», οι ταξιδιώτες μπορεί να δουν τα σχέδιά τους να ανατρέπονται, σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι Βρετανοί που θέλουν να αποφύγουν τυχόν ζητήματα που θα ανατρέψουν τα σχέδιά τους αλλά και εκείνοι που ανησυχούν για την πιο αργή διαδικασία του εμβολιασμού σε κάποια κράτη της Ευρώπης, σκέφτονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αργότερα φέτος.

Όπως δήλωσαν στους Times εκπρόσωποι της ιστοσελίδας Skyscanner, περισσότεροι ψάχνουν διακοπές τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο τώρα σε σχέση με το 2019.