Τα πλωτά ξενοδοχεία 5 αστέρων δεν είναι κάτι καινούργιο. Στην πραγματικότητα, το Κατάρ έχει στα σκαριά 16 τέτοια πολυτελή project μόνο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA 2022. Αλλά η νέα ιδέα του αρχιτεκτονικού γραφείου Hayri Atak Architectural Design Studio (HAADS) ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες για όλους τους σωστούς λόγους.

Το πλωτό οικολογικό ξενοδοχείο, το οποίο άρχισε να σχεδιάζει η τουρκική εταιρεία τον Μάρτιο του 2020, υιοθετεί το μότο «ελάχιστη απώλεια ενέργειας και μηδενικά απόβλητα». Ως εκ τούτου, διαθέτει την τελευταία λέξη της πράσινης τεχνολογία, τόσο για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, όσο και για να κρατήσει τους ταξιδιώτες με οικολογική συνείδηση ευχαριστημένους.

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από τη μοναδική του ικανότητα να περιστρέφεται και να παράγει καθαρή ενέργεια όπως μια γιγαντιαία γεννήτρια υδροηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου που μοιράστηκε η HAADS, το ξενοδοχείο παράγει ηλεκτρική ενέργεια περιστρέφοντας αυτόματα τη θέση του και μετατρέποντας την ενέργεια του ρέοντος νερού σε ηλεκτρικό ρεύμα. Για να επιτευχθεί αυτό, η δομή είναι εξοπλισμένη με μια σειρά από έλικες και προωθητήρες κάτω από την ίσαλο γραμμή που ελέγχονται από ένα εξελιγμένο σύστημα υπολογιστή.

Το ξενοδοχείο, το οποίο τελικά θα εκτείνεται σε περίπου 8,6 στρέμματα, διαθέτει επίσης 55 κάθετες ανεμογεννήτριες που μπορούν να παράγουν 25kw ηλεκτρικής ενέργειας η καθεμία και να μετατρέπονται ως ομπρέλες για τους επισκέπτες. Ακόμη, η οροφή σε σχήμα δίνης δεν αποτελεί μόνο ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του φουτουριστικού ξενοδοχείου, αλλά βοηθά στη συλλογή του νερού της βροχής.

Άλλες φιλικές προς το περιβάλλον πινελιές περιλαμβάνουν ένα σύστημα που μετατρέπει τα απόβλητα τροφίμων σε λίπασμα για τους κήπους και μια εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων.

Περιττό να πούμε ότι από αυτό το θαλάσσιο καταφύγιο δεν λείπει και η πολυτέλεια. Στο εσωτερικό του πρωταγωνιστεί ένα γιγαντιαίο γυάλινο αίθριο στο κέντρο, μαζί με 152 σουίτες επισκεπτών, από τις οποίες η καθεμία είναι πλήρως εξοπλισμένη με ιδιωτικό μπαλκόνι. Τα σχέδια, δείχνουν, επίσης μια σειρά από πολυτελείς ανέσεις, όπως πισίνα υπερχείλισης, μπαρ στον τελευταίο όροφο, beach club και γήπεδο μίνι γκολφ.

Δείτε παρακάτω τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Hayri Atak Architectural Design Studio