Το 2020 ήταν από τις πιο δύσκολες χρονιές που βίωσε η ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια, με το ταξίδι να αποτελεί και έναν από τους τομείς που επλήγη σφόδρα.

Ο κόσμος πέρασε αρκετό χρόνο στο σπίτι του και δεν ήταν λίγοι εκείνοι, τουλάχιστον οι δεινοί ταξιδευτές, που οραματίστηκαν και ονειρεύτηκαν τη στιγμή που θα ταξίδευαν και πάλι. Με τους εμβολιασμούς, ωστόσο, κατά της Covid-19 να έχουν ξεκινήσει παγκοσμίως, πολλοί ελπίζουν ότι θα μπορέσουν και πάλι να ταξιδέψουν μέσα στο 2021.

Αν αναζητάτε έμπνευση και αφορμή, η Airbnb δημοσίευσε τη λίστα με τις κορυφαίες αναζητήσεις προορισμών στον κόσμο για το 2021, στην οποία συμπεριλαμβάνονται αρκετοί άγνωστοι στο ευρύ κοινό και αναπάντεχοι προορισμοί.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Μπογκοτά, η ζωντανή πρωτεύουσα της Κολομβίας που περιβάλλεται από τις Άνδεις, με τα μοντέρνα μπαρ και ξενοδοχεία και τα ιστορικά μουσεία. Δεύτερη ακολουθεί η Σεούλ, η οποία κατά το 2020 είχε στραμμένα όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της με την ταινία «Παράσιτα» να κερδίζει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το 2020. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το προάστιο Χάμπτον στο Λονδίνο, στις όχθες του Τάμεση.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Μπογκοτά, Κολομβία

Στην τέταρτη θέση συναντάται η πόλη Tisbury στο νησί Martha’s Vineyard στη Μασαχουσέτη, όνειρο πολλών Αμερικανών για ένα ταξίδι μακριά από όλους και απ’ όλα. Την πεντάδα συμπληρώνει το νησί Maafushi στις Μαλδίβες, από τα πιο κοσμοπολίτικα σημεία του εξωτικού συμπλέγματος νησιών.

Το Μέιν στις ΗΠΑ και η Σαλόν ντε Προβάνς στη Γαλλία βρίσκονται στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, με την Κομητεία Τάος στο Νέο Μεξικό να ακολουθεί στην όγδοη και την πόλη La Mision στο Μεξικό στην ένατη. Η δεκάδα ολοκληρώνεται από το νησί Ίσκια στην Ιταλία, έναν δημοφιλή προορισμός στον κόλπο της Νάπολης τόσο για τη μεσογειακή γραφικότητα όσο και για τα ιαματικά λουτρά του.