Την Κάσο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, με την ευκαιρία της ανακάλυψης σημαντικών εναλίων αρχαιολογικών ευρημάτων από κλιμάκιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και έπειτα από συνεργασία που είχε με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα.

Το κλιμάκιο αποτελείται από περίπου είκοσι άτομα, επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό, καθώς και εθελοντές και πραγματοποιούν υποβρύχιες ανασκαφές σε ενάλια περιοχή της Κάσου.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο νησί ο κ. Κόνσολας συμμετείχε στο ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Κάσου, με φορείς και πολίτες του νησιού. Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν το νησί, όπως θέματα υποδομών, υγείας, συγκοινωνιών, αλλά και οι αναπτυξιακές προοπτικές που υπάρχουν.

Ο υφυπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι η Κάσος πρέπει να διαμορφώσει το δικό της πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό. Αναφέρθηκε στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό, που μπορεί να αποτελέσει προνομιακό πεδίο για την Κάσο, αλλά και στο νέο αναπτυξιακό νόμο που αίρει όλα τα εμπόδια για την υλοποίηση επενδυτικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Οι πολίτες έθεσαν, από την πλευρά τους, στον κ. Κόνσολα τα προβλήματα υποστελέχωσης στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του νησιού, αφού, παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα η σχολική περίοδος, υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι τα προβλήματα υποστελέχωσης εντάθηκαν μετά την κατάργηση, από την προηγούμενη κυβέρνηση, της διπλής μοριοδότησης για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε ακριτικά νησιά. Προανήγγειλε, μάλιστα, παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας για να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο κινήτρων για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε μικρά νησιά.