Σε ένα δυναμικό τουριστικό αξιοθέατο έχει μετατραπεί ένα χωριό στην Ταϊβάν μετά από την επέμβαση ενός ηλικιωμένου κατοίκου.

Ο οικισμός στην περιοχή Nantun της πόλης Taichung, διέθετε κάποτε 1.200 σπίτια για τους βετεράνους και τις οικογένειές τους.

Αλλά με την πάροδο των ετών, ο τόπος εγκαταλείφθηκε και μετατράπηκε σε παραγκούπολη, με την κυβέρνηση να θέλει να κατεδαφίσει το μέρος.

Τότε ήταν που ανέλαβε δράση ο Huang Yung-fu, ένας βετεράνος πολέμου που ζει στο χωριό Taichung. Ο 95χρονος γνωστός και ως «ο παππούς ουράνιο τόξο», διατηρεί το χωριό ανέπαφο με τις ζωγραφιές του.

Προσθέτει καθημερινά ζωντανές τοιχογραφίες που διακοσμούν τους τοίχους και τα μονοπάτια του «στρατιωτικού χωριού», μια κοινότητα που χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940 προκειμένου να χρησιμεύσει ως προσωρινή στέγαση για τους εθνικιστές στρατιώτες, μόνο που τελικά λειτούργησε ως οικισμός για μόνιμους κατοίκους.

Ο ηλικιωμένος σηκώνεται καθημερινά στις 3 το πρωί προκειμένου να ασχοληθεί με τις ώρες με το έργο του. Ζωγραφίζει στους τοίχους «ζωντανές» φιγούρες, από πουλιά και ζώα μέχρι τραγουδιστές και αθλητές.

«Όταν έμεινα ο μοναδικός κάτοικος του χωριού, άρχισα να βαριέμαι. Ο πατέρας μου με έμαθε να ζωγραφίζω όταν ήμουν σε ηλικία πέντε ετών και είχα να ζωγραφίσω από τότε. Το πρώτο που ζωγράφισα, ήταν ένα πουλί, έξω από το σπίτι μου», δήλωσε ο Huang Yung-fu.

Το χωριό-ουράνιο τόξο μεταμορφώθηκε από τον 95χρονο που έχει ζήσει εδώ 37 χρόνια στο ίδιο μέρος.