Αν ονειρευόσασταν πάντα να ζήσετε στην ιταλική ύπαιθρο και πιο συγκεκριμένα στην ηλιόλουστη Σικελία και να μάθετε πώς είναι η αγροτική ζωή στα χωριά της Ιταλίας, η ευκαιρία που πάντα αναζητούσατε αποτελεί πια γεγονός.

Ο δήμαρχος της μικρής πόλης Sambuca, στην επαρχία της Σικελίας, «τρελάθηκε» και διαθέτει προς πώληση σε όποιον επιθυμεί να αποκτήσει το δικό του σπίτι στη Σικελία, 20 κενά σπίτια από 40-150 τ.μ. στην εντυπωσιακή τιμή τους 1 ευρώ!

Ναι σωστά διαβάσατε. Μπορείτε να γίνετε ιδιοκτήτης σπιτιού στη γείτονα χώρα, με μικρότερο κόστος απ’ όσα θα πληρώνατε για να πιείτε έναν καφέ στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, ο κύριος  Leonardo Ciaccio δεν τρελάθηκε. Ίσα ίσα αυτή του η κίνηση αποτελεί προσπάθεια αναβίωσης της πόλης, καθώς τα τελευταία χρόνια συνεχώς και ερημώνει.

Πιο συγκεκριμένα, η Sambuca, που είχε ανακηρυχθεί το 2016 ως η ομορφότερη πόλη της Ιταλίας, μετρούσε 6.000 κατοίκους, ένας αριθμός που συνεχώς μειώνεται, με τους κατοίκους της να την εγκαταλείπουν για τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα γύρω από αυτή.

Η Sambuca, μάλιστα, δεν είναι η πρώτη πόλη της Ιταλίας που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση, καθώς το 2018 η πόλη Ollolai στη Σαρδηνία έκανε ακριβώς το ίδιο. Η μόνη διαφορά όπως επισημαίνεται από τις αρχές της Sambuca, είναι ότι ο ίδιος ο δήμος έχει στην κατοχή του τα σπίτια που προσφέρονται προς πώληση, κάτι που σημαίνει ότι όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες μειώνονται κατά πολύ.

Φυσικά, υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι με τους οποίους αποφασίστηκε το συγκεκριμένο πλάνο. Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν το ποσό των 5.000 ευρώ για την ανακαίνιση των σπιτιών που θα αγοράσουν, ένα ποσό που στο τέλος των εργασιών θα τους δοθεί πίσω.

Σημειώστε, λοιπόν, ότι η Sambuca φιλοξενεί μνημεία και αξιοθέατα τόσο από την Ρωμαϊκή όσο και την Αραβική εποχή, καθώς και κάποιες εκκλησίες, παλάτια και ένα πανέμορφο ιστορικό κέντρο.

Αν, λοιπόν, δηλώνετε λάτρεις των μικρών χωριών της υπαίθρου της Ιταλίας, της ιστορίας και του τρόπου ζωής των κατοίκων τους και διαθέτετε το αντίστοιχο αντίτιμο, αδράξτε την ευκαιρία και αλλάξτε την ζωή σας!

Δείτε τη λίστα με τα ακίνητα που διατίθενται προς πώληση εδώ