Με μεσαιωνικό αέρα, γραφικά πλακόστρωτα, και την πλούσια φύση να το περιβάλλει, το Καρκασόν μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι.

Η πόλη της νοτιοδυτικής Γαλλίας σκαρφαλωμένη στα «πόδια» των Πυρηναίων, βρίσκεται στην πρώην επαρχία του Λανγκντόκ-Ρουσιγιόν και αποτελεί μία από τις από τις πλέον ατμοσφαιρικές και καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις του κόσμου.

Με πλούσια ιστορία, μεσαιωνικό κέντρο και ένα επιβλητικό κάστρο που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη και τον μεταφέρει πίσω στο χρόνο. Το 1996 η μεσαιωνική παλαιά πόλη χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον Καθεδρικό Ναό Saint-Nazaire και την Πύλη της Ναρμπόν που περιβάλλεται από δύο τεράστιους πύργους, με μυτερές οροφές. Το Καρκασόν διαιρείται σε δύο περιοχές: Την οχυρωμένη πολιτεία και την αποκαλούμενη Κάτω πόλη, η οποία βρίσκεται εκτός των οχυρώσεων.

Ο επισκέπτης θα δει από κοντά το Κανάλι του Midi, που συνδέει τη Μεσόγειο με τον Ατλαντικό Ωκεανό διασχίζει την πόλη, και είναι, επίσης, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Καρκασόν, Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για την Τουλούζη είναι 3 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου. Από την Τουλούζη φτάνει κανείς στο Καρκασόν σε 40 περίπου λεπτά με τρένο.