Για τους περισσότερους από εμάς, ένα ταξίδι στον κόσμο σημαίνει να κλείνεις ένα σωρό εισιτήρια σε διαδοχικές πτήσεις και να κάθεσαι δίπλα σε αγνώστους συνταξιδιώτες σου.

Για τον Adrian Eichhorn όμως, το ταξίδι θα είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία καθώς θα κάνει το γύρο του κόσμου με το δικό του μονοκινητήριο αεροσκάφος- κάτι που έχουν κάνει μόνο 113 άνθρωποι πριν από εκείνον.

Ο 60χρονος ξεκίνησε με το μικρό Beechcraft Bonanza από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 10 Απριλίου και θα πετάξει- μεταξύ άλλων- στην Αίγυπτο, τη Σρι Λάνκα, την Ταϊλάνδη και την Αυστραλία.

Ο Eichhorn ασχολείται με το Beechcraft Bonanza από το 1989 που το αγόρασε ενώ τον τελευταίο χρόνο το προσάρμοσε ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του δύσκολου ταξιδιού.

Παρότι χρειάστηκε ένα χρόνο για να ετοιμάσει το αεροπλάνο του, το ίδιο το ταξίδι ήταν για τον 60χρονο όνειρο ολόκληρης της ζωής του. Δεν το τολμούσε όμως μέχρι που μια οικογενειακή τραγωδία τον έκανε να συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις στη ζωή κι έτσι αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

«Ελπίζω το ταξίδι αυτό να κινητοποιήσει και άλλους ανθρώπους να καταλάβουν πως ναι, όταν θέτεις στόχους ρεαλιστικούς και επιμένεις, μπορείς να κάνεις ταξίδια σαν κι αυτό», λέει ο ίδιος.

hsdahdah3 hsdahdah4 hsdahdah5 hsdahdah1hsdahdah2