Πέρα από τους δημοφιλείς προορισμούς, στην Ευρώπη υπάρχουν κάποια μέρη, άγνωστα σε πολύ κόσμο, αλλά τόσο συναρπαστικά που, όταν τα αντικρίζεις, δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Προορισμοί που αν θέλεις να βιώσεις μια διαφορετική εμπειρία, θα πρέπει οπωσδήποτε να τους συμπεριλάβεις στην ταξιδιωτική σου λίστα. Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς είναι ιδανικοί να τους επισκεφτείς αυτή την περίοδο, που η άνοιξη παίρνει σιγά-σιγά τη θέση της.

Λίμνη Μπλεντ – Σλοβενία

Θα μπορούσε να ήταν αποτέλεσμα Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά όχι είναι αποκλειστικά έργο της φύσης. Το τοπίο είναι απλά μαγευτικό. Μπορείτε να επισκεφτείτε τη λίμνη Μπλεντ στη Σλοβενία οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Βρίσκεται σε ένα παραδεισένιο τοπίο που περιβάλλεται από πανύψηλα βουνά, μπλε ουρανό, υπόγειες σπηλιές, καταρράκτες και βλάστηση. Ακολουθήστε το μονοπάτι προς το λόφο Ojstrica ή περπατήστε μέχρι το Κάστρο Bled για μια πανοραμική θέα στη λίμνη. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το φαράγγι Vintgar, το οποίο έχει μια πέτρινη τοξωτή γέφυρα που χτίστηκε το 1905.

Μια βόλτα στη λίμνη με βάρκα είναι αυτό που κάνουν συνήθως οι τουρίστες, ενώ μπορείτε να την εξερευνήσετε και κωπηλατώντας. Τον χειμώνα που η λίμνη παγώνει, κάποιοι επισκέπτες περπατούν ή κάνουν πατινάζ σε αυτήν, πάντα με δική τους ευθύνη. Στο κέντρο της λίμνης Μπλεντ υπάρχει ένα μικροσκοπικό νησί, πάνω στο οποίο βρίσκεται ο προσκυνηματικός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον 17ο αιώνα. Ζευγάρια από όλο τον κόσμο επιλέγουν τη μπαρόκ-γοτθική εκκλησία για τον γάμο τους, ενώ σύμφωνα με την παράδοση, το χτύπημα της καμπάνας εκπληρώνει τις ευχές του ζευγαριού.

Ιντερλάκεν – Ελβετία

Όποιος θέλει να ζήσει μια διαφορετική εμπειρία, ειδικά τον χειμώνα, θα πρέπει να επισκεφτεί το Ιντερλάκεν στην καρδιά της Ελβετίας. Το μαγευτικό αυτό θέρετρο βρίσκεται στρατηγικά ανάμεσα σε δύο λίμνες σε μια κοιλάδα των ελβετικών Άλπεων. Η περιπέτεια ξεκινά από τις λίμνες, όπου μπορείτε να κάνετε καγιάκ, κανό ή SUP. Το περιβάλλον είναι μαγευτικό και ατμοσφαιρικό.

Αν ταξιδέψετε σε περίοδο που έχει χιόνι, θα διασκεδάσετε ατελείωτα, κάνοντας βόλτες στις χιονισμένες πλαγιές. Θα ήταν επίσης πολύ ωραίο να κάνετε έλκηθρο τη νύχτα. Ακόμα, αν θέλετε να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία, το αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από την κοιλάδα είναι αυτό που πρέπει να κάνετε.

Αν είστε φαν του Τζέιμς Μποντ, τότε στο Ιντερλάκεν θα συναντήσετε το περιστρεφόμενο εστιατόριο Piz Gloria στην κορυφή του Schilthorn, το οποίο ήταν μία από τις τοποθεσίες γυρισμάτων για την ταινία «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος» το 1969.

Cotswolds – Αγγλία

Αυτό που βιώνουν οι επισκέπτες στα Cotswolds είναι μοναδικό. Έχει περάσει περίπου μισός αιώνας από τότε που ανακηρύχθηκαν «Περιοχή Εξαίσιας Φυσικής Ομορφιάς», ενώ πολλά έχουν γραφτεί γύρω από το όνομα της δημοφιλούς αυτής αγροτικής περιοχής, που απέχει περίπου 160 χιλιόμετρα από το Λονδίνο και αποτελείται από ένα μεγάλο συγκρότημα χωριών και κωμοπόλεων στα βρετανικά περίχωρα.

Τα Burford, Bourton-on-the-water και Chedworth, είναι μερικά από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής. Εκτός από τη θαυμάσια αρχιτεκτονική, οι επισκέπτες μπορούν να τρυπώσουν σε μια παμπ, να απολαύσουν το γεύμα τους σε μια ωραία κουζίνα στα πρότυπα των Cotswolds, ή να θαυμάσουν τα είδη σε ένα από τα πολλά καταστήματα με αντίκες. Οι βόλτες στα λιθόστρωτα δρομάκια, που έχουν χαρακτηριστεί ως από τα ωραιότερα της Αγγλίας, με τις παμπ και τις εκκλησίες που μετρούν αιώνες ζωής, τα μεσαιωνικά γεφυράκια και τα κανάλια, τα μεγαλειώδη κάστρα και οι επαύλεις, είναι σίγουρο πως θα σας συνεπάρουν.

Επισκεφθείτε το Bibury, το οποίο ο William Morris περιέγραψε ως «το πιο όμορφο χωριό της Αγγλίας». Εξίσου υπέροχο είναι και το Burford, το οποίο προσελκύει και πολλούς διάσημους επισκέπτες, όπως η Κέιτ Μος. Το χωριό Stow-on-the-Wold διαθέτει ένα από τα παλαιότερα πανδοχεία της Αγγλίας, ενώ το Μπρόντγουεϊ είναι γεμάτο με γκαλερί.

Δολομίτες – Ιταλία

Δολομίτες, η φιλόξενη και εντυπωσιακή οροσειρά των Ανατολικών Άλπεων, στα βορειοανατολικά της Ιταλίας. Προορισμός εκεί ψηλά η Cortina d’ Ampezzo, το επονομαζόμενο «σαλόνι» της Ιταλίας, ναυαρχίδα του χειμερινού τουρισμού και πυξίδα του αλπικού σκι, σ’ ένα φυσικό περιβάλλον με μοναδικό ανάγλυφο.

Είτε τον χειμώνα είτε την άνοιξη είναι σίγουρο πως το ταξίδι αυτό στον ιταλικό βορρά θα σας μείνει αξέχαστο. Ένας τόπος άγριος και μαγικός μαζί, τον οποίο μπορείτε να εξερευνήσετε, κάνοντας πεζοπορία. Ειδικά τους ανοιξιάτικους μήνες, μπορείτε να ακολουθήσετε υπέροχες διαδρομές κατάλληλες για όλους τόσο για αρχάριους περιπατητές όσο και για πιο έμπειρους πεζοπόρους.

Hallstatt – Αυστρία

Το Hallstatt, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, είναι επίσης γνωστό για το αρχαίο αλατωρυχείο με την παλαιότερη ξύλινη σκάλα στην Ευρώπη (για την ακρίβεια τριών χιλιάδων ετών). Είναι επίσης δημοφιλής προορισμός για σκι και σνόουμπορντ κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το Hallstatt είναι μία σχετικά μικρή πόλη της Αυστρίας ανάμεσα στο κοσμικό Σάλτσμπουργκ και το Γκρατς, χτισμένη αμφιθεατρικά σε ύψος 508 μέτρων στις όχθες της λίμνης Hallstättersee, στους πρόποδες των Άλπεων!

Η ιστορία του Hallstatt μας πάει πολύ πίσω, καθώς είναι ένας από τους παλαιότερους οικισμούς της Γηραιάς Ηπείρου. Εάν ψάχνεις για ρομαντική απόδραση, εκδρομή στη φύση ή απλά ένα solo ταξίδι για περισυλλογή, τότε το Hallstatt αποτελεί ιδανική επιλογή. Αυτή η ρομαντική πόλη είναι λες και έχει βγει από σελίδες παραμυθιού. Αποτελεί μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του κόσμου και είναι ιδανική για απόδραση όλο το χρόνο.