Παρά τα τερτίπια του καιρού, η ομάδα του Love Van συνεχίζει με ενθουσιασμό το ταξίδι στη Σλοβενία, στοχεύοντας στη διάσχιση της χώρας από τα βουνά της (Slovenian mountain trail), αλλά και στην συγκέντρωση και καταγραφή οπτικοακουστικού υλικού που θα αποτελέσει μέρος του ντοκιμαντέρ του με τίτλο «LookWIthIn».

Το βανάκι της αγάπης, με «καύσιμο» το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, το οποίο τους τελευταίους μήνες διέσχισε τους δρόμους της Αθήνας για να υποστηρίξει τους άστεγους, δημιουργεί τη δική του ταινία μικρού μήκους που το καλοκαίρι του 2022 θα προβληθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Λευτέρης Παρασκευάς βασικός πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ «LookWIthIn» και εμπνευστής του Love Van, έφτασε στη Σλοβενία την περασμένη Τρίτη (17/8) και ξεκίνησε αμέσως την ανάβαση στο βουνό. Στόχος η διάσχιση των 617 χιλιομέτρων 43.000 θετικής υψομετρικής διαφοράς ημιαυτόνομα σε 14 ημέρες, όταν ο μέσος ορειβάτης χρειάζεται 37 ημέρες.

Το Love Van στη Σλοβενία: 23 Αυγούστου, ημέρα 7η

«Βρισκόμαστε στο χωριό Τrzic. Θα μας φιλοξενήσει ένα δωμάτιο σε μια φάρμα. Το λεξιλόγιό μας για τις αποχρώσεις του πράσινου είναι ξεκάθαρα ελλιπές. Η όμορφη συμβίωση μεταξύ των ανθρώπων και των ζώων στην απέραντη αγκαλιά της φύσης θυμίζει παραμύθι. Αισθανόμαστε προνομιούχοι που είμαστε και εμείς μέρος αυτού», εκμυστηρεύεται στο Newsbeast ο Λευτέρης Παρασκευάς.  

«Ο καιρός θα είναι άστατος όλη την ημέρα. Γι’ αυτό δε θα ρισκάρουμε να κινηθούμε για πιο ψηλά. Είναι πολύ επικίνδυνα και γνωρίζουμε καλά πως πρέπει να σεβαστούμε το βουνό και τις καιρικές συνθήκες» σημειώνει.

Και συνεχίζει την περιγραφή του μεταφέροντάς μας τα συναισθήματά του από τη μαγεία του βουνού: «Παρακολουθούμε τη φύση να δίνει «παράσταση» διεγείροντας όλες μας τις αισθήσεις. Εάν την αφουγκραστούμε θα λάβουμε τα μηνύματα που μας στέλνει, καταλαβαίνουμε πως μας βοηθάει να εξασκήσουμε την αρετή της καρτερίας».

«Η ανυπομονησία μας και το κυνήγι της απόστασης χρειάζονται μία μικρή παύση. Θα εκμεταλλευτούμε αυτόν τον χρόνο για ανασυγκρότηση δυνάμεων και εσωτερική αναζήτηση… Θα αφεθούμε στις σκέψεις μας και στα ηθικά διδάγματα του ταξιδιού μας μέχρι τώρα…» καταλήγει ο κ. Παρασκευάς.