Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας Κάντγουελ ζήτησε από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να μην σβήσει κανένα έγγραφο που σχετίζεται με την κατάθεση της Φράνσις Χάουγκεν, της γυναίκας που έβγαλε στη φόρα τα «άπλυτα» του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας Μαρία Κάντγουελ κάλεσε την Τρίτη (12/10) τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook να μην διαγράψει κανένα από τα έγγραφα που σχετίζονται με την κατάθεση της μάρτυρος δημοσίου συμφέροντος την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Φράνσις Χάουγκεν είχε αποκαλύψει ότι ο τεχνολογικός κολοσσός βάζει το κέρδος πάνω από την ασφάλεια των χρηστών.

«Ανησυχίες ότι το Facebook έχει παραπλανήσει την κοινή γνώμη»

«Η κατάθεση… εγείρει σημαντικές ανησυχίες σχετικά με το αν το Facebook έχει παραπλανήσει την κοινή γνώμη, τις ομοσπονδιακές αρχές, αλλά και την επιτροπή», δήλωσε η Δημοκρατική Κάντγουελ.

Υπενθυμίζεται ότι η 30χρονη Φράνσις Χάουγκεν, πρώην υπεύθυνη προϊόντων στη Facebook, είναι η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, η πηγή της διαρροής εσωτερικών εγγράφων της εταιρείας που ανησύχησαν τον κόσμο και τους Αμερικανούς νομοθέτες.

Σε συνέντευξή της που μεταδόθηκε από το δίκτυο CBS, αποκάλυψε το πρόσωπό της και κατηγόρησε τον όμιλο ότι βάζει «το κέρδος πάνω από την ασφάλεια» των χρηστών.