Κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται μία ιστοσελίδα αυξάνεται το αποτύπωμα του άνθρακα, καθώς τα sites  βρίσκονται σε servers, οι οποίοι με τη σειρά τους τροφοδοτούνται με ενέργεια από το ηλεκτρικό δίκτυο.

Μάλιστα, όσο πιο αργά φορτώνει ένα site, τόση περισσότερη ενέργεια χρησιμοποιεί και επομένως τόσο περισσότερα αέρια θερμοκηπίου παράγει.

Το WebsiteToolTester μελέτησε τα 140 δημοφιλέστερα site παγκοσμίως, προκειμένου να δει ποια κάνουν ζημιά στο περιβάλλον και ποια είναι φιλικότερα προς αυτό.

Το χειρότερο site σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ετήσια βάση με διαφορά από τα άλλα είναι το YouTube, το οποίο με 360 δισεκατομμύρια επισκέψεις το χρόνο, παράγει 702.000 τόνους CO2 ετησίως. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Google.com με λιγότερο από τις μισές εκπομπές.

Εν τω μεταξύ, η Daily Mail παράγει τις περισσότερες εκπομπές CO2 ανά επίσκεψη με 30.39 γραμμάρια κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται τη σελίδα της. Και εδώ, η διαφορά με το δεύτερο Reddit είναι τεράστια, αφού παράγει μόλις 5.58 γραμμάρια.

Στον αντίποδα όμως έχουμε το Instagram στην πρώτη θέση των sites με τις λιγότερες εκπομπές ρύπων, με 0.01 γραμμάρια ανά επίσκεψη, κυρίως λόγω του καθαρού σχεδιασμού του, ενώ την ίδια στιγμή το Facebook έχει 0.20 γραμμάρια και το Twitter 0.84 γραμμάρια.