Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μια μεγάλη προεκλογική περίοδο, ενόψει της απόφασης για τον νέο πρόεδρο μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν. Όσο πλησιάζει η 3η Νοεμβρίου, η ημέρα για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τόσο αυξάνεται και η πόλωση.

Στο πλαίσιο αυτό, το Twitter έθεσε από σήμερα σε εφαρμογή νέα μέτρα για να αποτρέψει τη διάδοση ψευδών πληροφοριών σε ό,τι αφορά την κρίσιμη αυτή ημέρα για τις ΗΠΑ, αλλά και για τον κόσμο γενικότερα.

Σε ένα μπλογκ, η πλατφόρμα αναφέρει ότι οι χρήστες της, μεταξύ των οποίων και οι υποψήφιοι, δεν θα μπορούν να ανακηρύξουν τη νίκη τους παρά μόνο αν επιβεβαιώνεται από τα επίσημα αποτελέσματα, ή αν θεωρείται δεδομένη από τις προβλέψεις τουλάχιστον δύο μεγάλων ΜΜΕ.

«Για να καθορίσουμε το αποτέλεσμα, χρειαζόμαστε είτε μια ανακοίνωση των υπευθύνων της Πολιτείας για τις εκλογές, είτε μια πρόβλεψη από τουλάχιστον δύο δημοσιογραφικά όργανα πανεθνικής κάλυψης, τα οποία δημοσιεύουν τα αποτελέσματα κατά ανεξάρτητο τρόπο», αναφέρεται σε αυτήν την ανακοίνωση της εταιρείας του Τζακ Ντόρσεϊ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Twitter θα επισημαίνει τις αναρτήσεις που «περιλαμβάνουν πρόωρους ισχυρισμούς» και θα παραπέμπει τους χρήστες του σε επίσημες ιστοσελίδες για τα αποτελέσματα.

Η πλατφόρμα δεν διευκρίνισε ποια πανεθνικά ΜΜΕ θεωρεί ότι ανακοινώνουν ορθές προβλέψεις. Όμως, συνήθως, τη βραδιά των εκλογών τα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Associated Press, ή τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως τα ABC News, Fox News και CNN ανακοινώνουν προκαταρκτικά αποτελέσματα, τα οποία επιβεβαιώνονται αργότερα.