Αν είστε από κείνους τους σκεπτικιστές που εκφράζουν ανησυχίες για τη χρησιμότητα της εικονικής πραγματικότητας, η ιστορία αυτή μπορεί να σας αλλάξει τρόπο σκέψης.

Καλωσορίσατε στον εκπληκτικό κόσμο του Oculus Rift και σε όσα μαγικά μπορεί να κάνει!

Μια 90χρονη λοιπόν γυναίκα που το τελικό στάδιο του καρκίνου την είχε κάνει τόσο αδύναμη που δεν μπορούσε να βγει πια από το σπίτι της χρησιμοποίησε τη μαγική συσκευή για να δει τον εξωτερικό κόσμο για μια τελευταία φορά.

Η εγγονή της Roberta Fistenberg, η developer ηλεκτρονικών παιχνιδιών Priscilla, έβαλε στο χέρι το περίφημο δοκιμαστικό Rift dev kit της Oculus VR, το οποίο και επαναπρογραμμάτισε για να παρουσιάζει τον περιβάλλοντα χώρο έξω από το σπίτι της γιαγιάς της.

Χρησιμοποιώντας το Oculus Tuscany demo -που επιτρέπει στον χρήστη να εξερευνήσει μια εικονική έπαυλη-, η Priscilla έχτισε την ακριβή τοποθεσία δίνοντας στη γιαγιά τη δυνατότητα να περιηγηθεί από την ασφάλεια του σπιτιού της. Και βέβαια πρόσθεσε και πληροφορίες από το Google Street View αλλά και άλλα χαρακτηριστικά με τα οποία θα μπορούσε να αλληλεπιδράσει η άρρωστη ηλικιωμένη.

«Μπορεί να πονάς πολύ, αλλά όταν βλέπεις μια μπλε πεταλούδα να έρχεται να σε φιλά … σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι όλοι είμαστε μέρος αυτού του κόσμου», δήλωσε η ηλικιωμένη Roberta, η οποία απεβίωσε τέσσερις εβδομάδες μετά τη στερνή βόλτα της στην εικονική πραγματικότητα της γειτονιάς της.

Ο κόσμος που έφτιαξε η Priscilla με τη συσκευή εικονικής πραγματικότητας περιλάμβανε πεταλούδες, καταρράκτες, ακόμα και δάσος με νεράιδες, στην προσπάθειά της να κάνει τις τελευταίες μέρες της γιαγιάς της λίγο πιο υποφερτές.

Το μέλλον θα είναι εικονικό και να γιατί! Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι το Facebook έσπευσε να αποκτήσει την πειραματική Oculus VR έναντι 2 δισ. δολαρίων…