Σε ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο του Καναδά επέστρεψε η οικονομική διευθύντρια της Huawei Technologies Co Ltd Μενγκ Ουάνγκζου, προκειμένου να εμποδίσει την έκδοσή της στις ΗΠΑ.

Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι το μόνο που η ίδια χρειάζεται είναι να παρουσιάσει αποδείξεις για μία νέα καταγγελία παραβίασης της διαδικασίας στην υπόθεσή της από τις ΗΠΑ.

Οι ακροάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο Τετάρτη, και θα βοηθήσουν τον δικαστή να αποφασίσει αν οι κατηγορίες της Μενγκ έχουν «αέρα ρεαλισμού» ή υπάρχει πιθανότητα να ισχύουν και να επιτρέψει στην υπεράσπιση να επιχειρηματολογήσει για μία νέα καταγγελία κατά της έκδοσής της.

Η 48χρονη Μενγκ συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2018, μετά την έκδοση αμερικανικού εντάλματος σύλληψης επί τη βάσει κατηγοριών για τραπεζική απάτη, σχετικά με παραπλάνηση της τράπεζας HSBC, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Οι κατηγορίες, αναφέρονται στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Huawei στο Ιράν, που προκάλεσαν την παραβίαση από την αναφερόμενη τράπεζα της αμερικανικής νομοθεσίας κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.