Στις 24 Φεβρουαρίου ξεκινά στη Βαρκελώνη η σημαντικότερη διεθνής διοργάνωση για τις ψηφιακές επικοινωνίες, Mobile World Congress (MWC), η οποία θα διαρκέσει έως τις 27 του μήνα.

Στο MWC2014 συμμετέχει για ακόμη μία φορά η Ελλάδα, με βασικό σύνθημα το «Challenge Accepted», ύστερα από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).

Τι αναμένεται όμως να δούμε φέτος στην έκθεση; Διαβάστε παρακάτω τι γράφει ο Stan Schroeder στο mashable.com:

Τα «βαριά ονόματα»

Η Samsung έχει ανακοινώσει μια εκδήλωση με τίτλο «Unpacked 5», υπονοώντας ότι σχεδιάζει να ανακοινώσει στην έκθεση τη δημιουργία του Galaxy S5.

Η LG θα φέρει μαζί της το G Pro 2 ενώ και η Nokia αναμένεται να κάνει τις δικές της ανακοινώσεις.

Η ZTE θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο 6 ιντσών καθώς επίσης και μια συσκευή Firefox OS 1.3.

Στην έκθεση θα βρεθεί και ο Mark Zuckerberg του Facebook, καθώς θα είναι ένας εκ των κεντρικών ομιλητών του συνεδρίου.

Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η παρουσία των Sony και Lenovo, με τη Sony να αφήνει πίσω της τη βιομηχανία των PC και να εστιάζει στην κινητή τηλεφωνία και τη Lenovo να αγοράζει τη Motorola της Google έναντι 2,9 δισ. δολαρίων.

Η Apple –παραδοσιακά- θα είναι απούσα από τη διεθνή έκθεση, ενώ οι Microsoft και Google σπάνια έχουν άμεση παρουσία εκεί, με τις δύο εταιρείες όμως να παρευρίσκονται με κάποιο τρόπο.

Σύμφωνα με κάποιες φήμες, μάλιστα, η Nokia θα ανακοινώσει το πρώτο της Android τηλέφωνο στη φετινή έκθεση.
Η HTC συνηθίζει να παραμένει «ήσυχη» στις μεγάλες διοργανώσεις και δε φαίνεται να αλλάζει κάτι φέτος, ωστόσο οι ειδικοί περιμένουν να δουν το διάδοχο του HTC One το Μάρτιο.

«Φορετή» τεχνολογία (Wearable Tech)

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της φετινής διεθνούς έκθεσης MWC θα είναι η «φορετή» τεχνολογία όλων των ειδών.

Η Samsung και η Sony «έσπασαν» τον πάγο με τα «έξυπνα ρολόγια» τους το 2013, και παρότι δεν είναι ακόμη ευρέως διαθέσιμα, τα Google Glass έχουν εγκατασταθεί στη φαντασία των φανατικών της τεχνολογίας εδώ και πάνω από ένα χρόνο, ωριμάζοντας λίγο περισσότερο τους τελευταίους μήνες.

Παρ’ όλα αυτά η συγκεκριμένη βιομηχανία μάλλον βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της «παιδικής ηλικίας» σχολιάζει ο αρθρογράφος.

Νέες προσθήκες

Στην περσινή έκθεση οι λάτρεις της τεχνολογίας πήραν μια μικρή γεύση από το Firefox OS. Φέτος, αναμένεται να δούμε πόσο έχουν προοδεύσει οι συσκευές Firefox OS και το λειτουργικό τους σύστημα.

Μια ενδιαφέρουσα συσκευή, που ακούει στο όνομα «Blackphone», αναμένεται επίσης να παρουσιαστεί στην έκθεση. Πρόκειται για ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο, που δίνει προτεραιότητα στην ιδιωτικότητα, και προστατεύει το χρήστη από οποιονδήποτε θέλει να «ρίξει μια ματιά» στα προσωπικά του δεδομένα.

Η YotaPhone θα παρουσιάσει το e-ink Android τηλέφωνό της στην έκθεση, ενώ η Alcatel που είχε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες στην IFA στο Βερολίνο, σίγουρα θα δώσει το «παρών».

Επίσης, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδεχόμενο να δούμε πολύ μεγάλα τηλέφωνα και tablets –ίσως και με ανάλυση οθόνης 4k.