Προ των πυλών βρίσκεται η ανάπτυξη εφαρμογών που θα υποστηρίζουν οι τηλεοράσεις επόμενης γενιάς και στο πλαίσιο αυτό η Panasonic και η Mozilla ανακοίνωσαν πριν μερικές ημέρες συνεργασία, βάσει της οποίας ο ιαπωνικός γίγαντας των ηλεκτρονικών θα εντάσσει το Firefox OS στην επόμενη γκάμα smart τηλεοράσεων.

Το Firefox OS είναι το λειτουργικό σύστημα της Mozilla για κινητά τηλέφωνα των οποίων οι εφαρμογές θα είναι βασισμένες σε HTML5 και Javascript.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιρειών, η Panasonic θα παρέχει κάποιες από τις λειτουργίες των τηλεοράσεών της σε HTML5 και θα δίνει πρόσβαση σε όσους αναπτύσσουν εφαρμογές στο hardware της συσκευής με τη χρήση WebAPI.

Όπως ανακοινώθηκε, οι επόμενης γενιάς smart TVs θα έχουν βασικές λειτουργίες τους, όπως ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος (EPG) γραμμένες σε HTML5, καθιστώντας εφικτό στους developers να δημιουργούν εύκολα εφαρμογές για smartphones και tablets προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες της τηλεόρασης.

Παράλληλα, μέσω των web υπηρεσιών, οι smart TVs επόμενης γενιάς θα μπορούν να έχουν προσωποποιημένες επιφάνειες, όπου οι χρήστες θα μπορούν να βάζουν τα αγαπημένα τους, ενώ θα έχουν νέες λειτουργίες για πολλαπλούς χρήστες της ίδιας οθόνης.

Η Panasonic λέει ότι οι χρήστες των τηλεοράσεών της θα μπορούν να τις παρακολουθούν και να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες τους εντός και εκτός σπιτιού και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών cloud, ώστε να υπάρχει παράλληλη χρήση περιεχομένου από το Internet και αλλού.