Σαφές μήνυμα από το Ευρωκοινοβούλιο: Οι εφαρμογές εντοπισμού επαφών δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για μαζική επιτήρηση

Τα smartphones παίζουν τον δικό τους ρόλο στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
16:27
14/05/2020
Σαφές μήνυμα από το Ευρωκοινοβούλιο: Οι εφαρμογές εντοπισμού επαφών δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για μαζική επιτήρηση
1
loading

Σύμφωνα με δήλωση που πραγματοποίησε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντιντιέ Ρέιντερ, οι εφαρμογές εντοπισμού επαφών πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και θα πρέπει να απενεργοποιηθούν αυτόματα μόλις περάσει η κρίση. Η θέση αυτή εκφράστηκε σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες για κρατική επιτήρηση.

Διάφορες χώρες σπεύδουν να αναπτύξουν εφαρμογές εντοπισμού επαφών μέσω κινητών τηλεφώνων, ελπίζοντας ότι η τεχνολογία των smartphones μπορεί να βοηθήσει, ώστε να ξανανοίξουν τα σύνορα και να επαναληφθεί η οικονομική δραστηριότητα χωρίς να προκληθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

«Οι εφαρμογές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μαζική επιτήρηση. Οι άνθρωποι θα εξακολουθήσουν να ελέγχουν τα προσωπικά δεδομένα τους», είπε ο Ρέιντερς σε σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς ορισμένοι ευρωβουλευτές επανέλαβαν τις ανησυχίες για τους κινδύνους που μπορεί να έχουν αυτές οι εφαρμογές στην ιδιωτικότητα.

«Θα πρέπει (οι εφαρμογές) να χρησιμοποιηθούν μόνο στη διάρκεια της κρίσης και να απενεργοποιηθούν το αργότερο όταν περάσει η πανδημία», επισήμανε ο ίδιος σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε πως η απενεργοποίηση θα πρέπει να γίνει ακόμη κι αν οι χρήστες ξεχάσουν να καταργήσουν την εγκατάσταση των εφαρμογών από τα κινητά τους τηλέφωνα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΝΔ – χούντα ένα τσιγάρο δρόμος

    Προφανώς είδαν την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί χουντικές μεθόδους ελέγχου και παρακολούθησης των πολιτών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει