Νέα έρευνα του Παρατηρητηρίου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. που διεξήχθη το πρώτο τρίμηνο του 2013 περιέχει σημαντικά ευρήματα όσον αφορά τη χρήση νέων τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, η έρευνα διαπιστώνει ότι οι επιχειρήσεις θεωρούν απαραίτητη, τόσο τη χρήση όσο και την παρουσία τους στο Διαδίκτυο. Παράλληλα, παρατηρείται σημαντική διεύρυνση της χρήσης του διαδικτύου στις συναλλαγές των Επιχειρήσεων με το Δημόσιο, ενώ η προώθηση των επιχειρήσεων στα Κοινωνικά Δίκτυα είναι σε ανοδική πορεία, με περιθώρια βελτίωσης.

Η χρήση του Διαδικτύου πλέον γίνεται σε μεγάλο ποσοστό με ασφάλεια, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προς αποφυγή σχετικών κινδύνων.

Επιπλέον από την έρευνα προκύπτει ότι υπάρχει σημαντική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, καθώς και ότι πληθώρα επιχειρήσεων επενδύουν σε νέες τεχνολογίες.

Όπως φαίνεται και στα γραφήματα του igraphics.gr, το 90,9% των ελληνικών επιχειρήσεων έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Τα αποτελέσματα της έρευνας απεικονίζονται και σε διαδραστική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε.