Μόλις χθες η Google ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μηχανή Webkit στο πρότζεκτ Chromium και την αντικατάστασή του από το Blink. Η νέα open source μηχανή rendering που βασίζεται στο Webkit θα ενσωματωθεί σταδιακά και στον Chrome.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρία σήμερα, κάτι τέτοιο δε θα αργήσει να συμβεί αφού το Blink θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του σε μία από τις πρώτες σταθερές εκδόσεις του Chrome 28, που αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε περίπου 10 εβδομάδες.

Μπορεί η τελική έκδοση του Chrome 28 να καθυστερήσει αρκετά, όμως είναι πολύ πιθανό να μπορέσουμε να πάρουμε μία γεύση από το Blink στις αρχικές Beta εκδόσεις του πλοηγού της Google, που θα κυκλοφορήσουν πολύ νωρίτερα.

Ταυτόχρονα με την έκδοση για σταθερούς και φορητούς υπολογιστές του Chrome, το Blink αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και στην αντίστοιχη έκδοση του browser για φορητές συσκευές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.