Τον πρώτο επεξεργαστή με δυνατότητα σύνδεσης LTE για ταχύτητες έως και 4G, ανακοίνωσε η NVIDIA. Πρόκειται για τον Tegra 4i, που σύμφωνα με την εταιρεία είναι ό,τι πιο ισχυρό κυκλοφορεί για την αγορά των φορητών συσκευών.

Ο Tegra 4i διαθέτει τέσσερις πυρήνες ενώ χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική ARM R4 Cortex A9 με χρονισμό στα 2,3GHz(!). Επίσης έχει πέντε φορές περισσότερους πυρήνες GPU από το Tegra 3, ενώ οι επιδώσεις του υπόσχονται εκπληκτική εμπειρία χρήσης, ειδικά σε οθόνες 1080p.

Η ίδια η εταιρεία δήλωσε πως «πρόκειται για την πρώτη φορά που παραδίδουμε έναν επεξεργαστή που θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε όλες τις λειτουργίες ενός smartphone, προσφέροντας μεγάλη υπολογιστική ισχύ, τηλεφωνικές δυνατότητες παγκόσμιας εμβέλειας αλλά και πολύ μεγάλη αυτονομία».

Μαζί με την ανακοίνωση του νέου επεξεργαστή της, η NVIDIA ανακοίνωσε και το phablet με την ονομασία Phoenix.

Πρόκειται για μία συσκευή που θα λειτουργήσει ως «οδηγός» για τους κατασκευαστές που θέλουν να στηριχθούν στον Tegra 4i, ενώ θα διαθέτει οθόνη 5 ιντσών, την τεχνολογία Chimera για την κάμερα, υποστήριξη δικτύων 4G και την τελευταία έκδοση του Android.