Όπως, εδώ και καιρό γνωρίζαμε, η Intel ήταν έτοιμη να παρουσιάσει στην CES 2013 τους νέους Intel Core επεξεργαστές της, με την κωδική ονομασία Haswell. Για τις ανάγκες της παρουσίασης, η εταιρία δημιούργησε ένα πρωτότυπο φορητό υπολογιστή, που πραγματικά κέρδισε τις εντυπώσεις με τον ξεχωριστό σχεδιασμό του.

Αν και συνήθως οι πρωτότυποι αυτοί σχεδιασμοί δεν καταλήγουν ποτέ στην ράφια των καταστημάτων, δε θα είναι καθόλου απίθανο να δούμε το επόμενο διάστημα, συσκευές που να έχουν υιοθετήσει πολλά στοιχεία από την εξαιρετική αυτή πρόταση.

Ακολουθώντας τις νέες τάσεις, η Intel δημιούργησε ένα laptop με πάχος μόλις 17 χιλιοστά, οθόνη αφής και φυσικά σχεδιασμένο σαν υβριδικό, αφού η οθόνη αποσπάται από το πληκτρολόγιο, μετατρέποντας τον υπολογιστή σε tablet με λειτουργικό Windows 8.

Αυτό σημαίνει πως η μπαταρία και ο επεξεργαστής κρύβονται πίσω από την οθόνη, με μία δεύτερη μπαταρία να τροφοδοτεί το πληκτρολόγιο. Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική δίνει στην συσκευή 13 ώρες αυτονομίας σαν laptop και 10 ώρες σαν tablet, φυσικά με επεξεργαστή Intel Core-i7 και τα δύο.

Αυτή ίσως είναι η πρώτη ένδειξη από την Intel, πως σκοπεύει να εισέλθει σύντομα στη συγκεκριμένη αγορά, με την ίδια την εταιρία να δηλώνει πως μία τέτοια συσκευή αν κυκλοφορούσε κανονικά θα κόστιζε περίπου 799-899 δολάρια (610-690 ευρώ).