Τα κινητά τηλέφωνα ξεκίνησαν ως εργαλεία επικοινωνίας που μπορούσαμε να κουβαλάμε μαζί μας παντού. Διευκόλυναν τις συνομιλίες μας όσο κανένα άλλο μέσο μέχρι σήμερα. Αυτή τουλάχιστον ήταν η βασική λειτουργία που έκανε τα κινητά τηλέφωνα τόσο δημοφιλή.
 
Σήμερα όμως, όπως δείχνει μία βρετανική έρευνα σε 2.000 κατόχους smartphones, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι χρήστες χρησιμοποιούν τα κινητά τους για 12 λεπτά της ημέρα προκειμένου να επικοινωνήσουν και 2 ώρες (!) σερφάροντας στο διαδίκτυο, μπαίνοντας σε κοινωνικά δίκτυα, παίζοντας παιχνίδια και ακούγοντας μουσική.

Σίγουρα και οι παραπάνω λειτουργίες ενός κινητού τηλεφώνου αποτελούν τρόπους επικοινωνίας, αλλά είναι γεγονός ότι οι κλήσεις και τα μηνύματα που συνόδευσαν τα κινητά στην επιτυχία τους, δεν είναι πια στις πρώτες θέσεις της λίστας… χρήσης.

Ο David Johnson, γενικός διευθυντής των συσκευών της O2, που ήταν υπεύθυνη για την έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: «Τα smartphones θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν το ρόλο ενός «ελβετικού σουγιά», έχουν αντικαταστήσει πράγματα όπως τα ρολόγια, τις κάμερες και μερικές φορές ακόμα και τα βιβλία και τους υπολογιστές».

Με τι ασχολούνται όταν πιάνουν το smartphone τους οι Βρετανοί; Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας.

1. Διαδίκτυο
24.49 λεπτά

2. Κοινωνικά Δίκτυα
17.29 λεπτά

3. Παιχνίδια
14.26 λεπτά

4. Μουσική
15.38 λεπτά

5. Κλήσεις
12.08 λεπτά

6. Emails
11.06 λεπτά

7. Μηνύματα
10.12 λεπτά

8. Τηλεόραση/Ταινίες
9.23 λεπτά

9. Βιβλία/Σημειώσεις
9.18 λεπτά

10.Φωτογραφίες
3.25 λεπτά