Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε υποψιαστεί ότι κάποιος γείτονας μας χρησιμοποιεί χωρίς τη συγκατάθεση μας την Wi-Fi σύνδεσή μας. Αυτό έχει αντίκτυπο στο πορτοφόλι μας και στην εποχή που διανύουμε δεν έχουμε περιθώρια περιττών εξόδων. Ειδικότερα όταν πρόκειται για πολυκατοικία, τότε πρέπει να ληφθούν ορισμένα μέτρα άμεσα.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε έναν εύκολο τρόπο για να ελέγχετε ποιοι χρησιμοποιούν «παράνομα» το ασύρματό σας δίκτυο. Πρόκειται για την εφαρμογή «Wireless Network Watcher», η οποία σας ειδοποιεί κάθε φορά που κάποιος συνδέετε στο δίκτυο σας.

Ακολουθείστε τα παρακάτω απλά βήματα…

1. Κατεβάστε το Wireless Network Watcher

2. Εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας

3. Τη πρώτη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή, πρέπει να τη ρυθμίσετε για να σας ειδοποιεί κάθε φορά που κάποιος χρησιμοποιεί το δίκτυο σας. Πατήστε στο «Options» και επιλέξτε το «Beep On New Device» και μετά το «Background Scan».

4. Στη συνέχεια, πατήστε το «Start Scanning» ή απλά πατήστε το πλήκτρο F5. Θα μάθετε αμέσως ποιος χρησιμοποιεί τη σύνδεση σας χωρίς τη συγκατάθεση σας.

Πάντως, η καλύτερη και ενδεδειγμένη λύση είναι να κλειδώνετε το router και να κόψετε την όρεξη σε όσους επιθυμούν τζάμπα σύνδεση.