proho.gr

Την προσθήκη λεπτομερών στατιστικών στοιχείων (analytics) στην πλατφόρμα του ανακοίνωσε το Twitter. Πρόκειται για μία από τις πολλές επιπλέον λειτουργίες που πρόκειται να προσθέσει στις υπηρεσίες του στην προσπάθεια του να βελτιώσει το επίπεδο εμπειρίας των χρηστών του.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη Τύπου της υπηρεσίας Erica Anderson, οι νέες λειτουργίες θα δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να μετρούν με ακρίβεια την απήχηση που είχε κάθε τους δημοσίευση. Παρόλα αυτά, απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή να ενημερώσει για το πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα.

Το ερώτημα είναι βέβαια σε τι βαθμό τα analytics του Twitter θα διαφοροποιούνται από εκείνα που ήδη παρέχουν το Hootsuite αλλά και το SocialFlow. Επιπλέον, δεδομένων των απλών χαρακτηριστικών της υπηρεσίας, το ζητούμενο δεν είναι τα ακριβή στατιστικά αυτά καθεαυτά. Πολύ πιο σημαντικό θα ήταν ένα εργαλείο το οποίο θα μπορούσε να αναλύει και πολύ περισσότερο να προβλέπει αναδυόμενα trends. H Erica Anderson πάντως δεν έδωσε διευκρινίσεις για το αν θα υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες στο νέο πακέτο στατιστικών.