Μπορεί, ακόμη, να μην προσφέρεται για οικιακή χρήση, ωστόσο το OrcaM Camera System της γερμανικής εταιρίας Nek, μπορεί να δημιουργήσει 3D αναπαραστάσεις οποιουδήποτε αντικειμένου.

Η λειτουργία της συσκευής περιορίζεται σε αντικείμενα μήκους μέχρι και 80 εκατοστά και βάρους μέχρι και 90 κιλά. Μόλις το αντικείμενο τοποθετηθεί στον ειδικό χώρο, 7 κάμερες το φωτογραφίζουν από διαφορετικές οπτικές γωνίες και σε ανάλυση high definition. Επιπλέον, το αντικείμενο υφίσταται ένα είδος ακτινογραφίας μέσω ενός ειδικού συστήματος για να καταγραφεί η γεωμετρική δομή του.

Μετά το στάδιο της φωτογράφισης, ο υπολογιστής αναλύει και επεξεργάζεται τα στοιχεία του αντικειμένου και δημιουργεί το 3D αντίγραφό του, το οποίο θα είναι ακριβές μέχρι και το τελευταίο υποχιλιοστό.

Η εταιρία Nek επισημαίνει ότι στόχος της συσκευής είναι να προσφέρει πιστά 3D αντίγραφα αντικειμένων σε υψηλή ανάλυση για να χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο, σε ταινίες, σε βιντεοπαιχνίδια και άλλα ψηφιακά μέσα. Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα, είναι η κατασκευή διαδικτυακών μουσείων χρησιμοποιώντας τα 3D αντίγραφα των πραγματικών εκθεμάτων.