proho.gr

Οι προγραμματιστές που ασχολούνται με την δημιουργία και ανάπτυξη κακόβουλων λογισμικών, βρήκαν νέο παιχνίδι να παίζουν και αυτό είναι η νέα μόδα στο χώρο της διαφήμισης και γενικότερα στο χώρο της πληροφορικής και των smartphone, οι QR codes.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των QR codes είναι πως για το ανθρώπινο μάτι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα «μικρό τετράγωνο με περίεργα κουτάκια μέσα και γραμμές». Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για κάποιον να καταλάβει τι κρύβεται πίσω από έναν -κάτι που από την άλλη είναι και η ομορφιά του- παρά μόνο εάν τον σκανάρουν και μεταβούν εκεί που τους οδηγεί.

Η συμβουλή που ακούμε πάντα και συνιστά τον βασικότερο κανόνα ασφαλείας κατά την περιήγηση μας στο διαδίκτυο, μας προειδοποιεί να μην κλικάρουμε συνδέσμους σε e-mail και ιστοσελίδες που δεν γνωρίζουμε και δεν εμπιστευόμαστε.

Ωστόσο, από την άλλη πως θα προστατευτούν οι ανυποψίαστοι χρήστες από τους QR κωδικούς, όταν κάποιος δεν μπορεί να δει καθόλου τον προορισμό, παρά μόνο όταν ίσως είναι πλέον πολύ αργά.