Οπτικές ίνες μέχρι το σπίτι αναπτύσσει ο όμιλος ΟΤΕ

Παρέχοντας ταχύτητες Internet έως 1 Gbps ανοίγει τον δρόμο για την κοινωνία του Gigabit


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
13:41
10/04/2017
Οπτικές ίνες μέχρι το σπίτι αναπτύσσει ο όμιλος ΟΤΕ
4
loading

Νέο δίκτυο αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» (Fiber to the Home - FTTH) ανέπτυξε πιλοτικά ο όμιλος ΟΤΕ στο δήμο Αθηναίων.

Παρέχοντας ταχύτητες Internet έως 1 Gbps, ο όμιλος ΟΤΕ ανοίγει τον δρόμο για την κοινωνία του Gigabit.

Στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου, τα καλώδια χαλκού αντικαταστάθηκαν πλήρως από οπτικές ίνες έως και τα σπίτια των καταναλωτών, σε επιλεγμένη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι, περίπου 50 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις απολαμβάνουν σήμερα σύνδεση COSMOTE FTTH συμμετρικής ταχύτητας έως 1 Gbps (1 Gbps download & 1 Gbps upload), εντελώς δωρεάν.

OmilosOTEOptikesInes3

Ο Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε η εταιρεία των οπτικών ινών στην Ελλάδα. Θέλουμε οι πελάτες COSMOTE να απολαμβάνουν πρώτοι τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι νέες υποδομές.

Στόχος του πιλοτικού έργου είναι να δοκιμάσουμε την αρχιτεκτονική FTTH σε live δίκτυο σταθερής, ώστε να ορίσουμε τις κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές, να “ακούσουμε” καλύτερα τον πελάτη μας, ιδιώτη ή επιχείρηση, και να χαρτογραφήσουμε αποτελεσματικότερα τις ανάγκες του. Ανοίγουμε το δρόμο για να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας για υπηρεσίες FTTH».

OmilosOTEOptikesInes2

Το Fiber to the Home αποτελεί στρατηγικό στόχο και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του ομίλου ΟΤΕ. Για το λόγο αυτό, ο όμιλος έχει εντείνει το κατασκευαστικό του πλάνο φέρνοντας τις οπτικές ίνες στις γειτονιές, για τη διάθεση πολύ υψηλών ταχυτήτων σταθερού internet με VDSL και VDSL Vectoring.

Ο όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα, αφού μόνο την περασμένη εξαετία, οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 2 δισ.ευρώ.

OmilosOTEOptikesInes1

Επιπλέον, έχει ήδη εξαγγείλει για την επόμενη τετραετία (2017-2020) επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ, για να προσφέρει στους καταναλωτές ακόμα υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη κάλυψη στο σταθερό και το κινητό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar BillyP

  Το πιο σύντομο ανέκδοτο που άκουσα ποτέ!!!! ΟΤΕ FTTH!

 2. avatar Teo 56

  Εγω θα ήθελα να ήξερα αν οι 50 τυχεροι είναι τυχαίοι ή έχουν μπάρμπα στην Κορώνη...
  Κεντρο Αθήνας.... Βάλτε το δωρεάν σε κανα Πανεπιστήμιο...

  1. avatar anonimos13

   Αδερφε στην Ν.Σμύρνη είναι όχι και κέντρο 😛 , κέντρο μένω εγώ και με τα βίας βγάζουμε 19 mbps με VDSL 30ρα. Υπάλληλοι δικοί τους είναι , σίγα μην τα έδωσαν σε απλό κοσμάκι , οι παπάδες πρώτα τα γένια τους ευλογάνε.

 3. avatar anonimos13

  άντε να δούμε .... γιάτι ο μπάρμπας μου στα τρίκαλα έχει καλύτερη ταχύτητα με το ADSL παρά εγω με το VDSL στο ΚΟΥΚΑΚΙ !!!!!!!!!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει