Πριν λίγες μέρες είχε κυκλοφορήσει μία εφαρμογή για το iPhone που υποστήριζε ότι είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την κάμερα του για ιατρικούς σκοπούς και συγκεκριμένα να παρακολουθεί όχι μόνο τον καρδιακό ρυθμό, αλλά και τον ρυθμό αναπνοής και τα επίπεδα οξυγόνου του αίματος.

Ε, λοιπόν δεν έχουμε εξαντλήσει απ’ ότι φαίνεται τις δυνατότητες της κάμερας και των εφαρμογών ακόμα, αφού από ότι φαίνεται το iPhone σας μπορεί να μετατραπεί σε έναν μετρητή Γκάιγκερ χωρίς την ανάγκη επιπλέον αξεσουάρ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπλοκάρετε την κάμερα με σκούρα ταινία και να τρέξετε την εφαρμογή Wikisensor. Κατά τα λεγόμενα της εφαρμογής αποδεικνύεται ότι ραδιενεργά σωματίδια μπορεί να περάσουν μέσα από τις σκοτεινές ταινίες και να ανιχνευθούν από τον αισθητήρα στην κάμερα του iPhone ως μικρές αναλαμπές.

Δεδομένου ότι κανένα ορατό φως υποτίθεται ότι δεν υπάρχει εκείνη τη στιγμή η app συσχετίζει τις μικρές αναλαμπές με τη ραδιενέργεια. Το όριο ανίχνευσής της είναι 5 MicroSieverts ανά ώρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.