Η εταιρεία Φωτόλιο & Typicon δημιουργήθηκε το 2004 από την ένωση των εταιρειών Φωτόλιο Α.Ε. και Typicon A.E., δύο εταιρειών ήδη καταξιωμένων στον χώρο των γραφικών τεχνών από το 1984 και 1986 αντίστοιχα.

Με την συνένωση αυτή διευρύνθηκαν τόσο ποιοτικά όσο και παραγωγικά οι δυνατότητές της νέας εταιρείας, σχηματίζοντας μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής τυπογραφικών υπηρεσιών.

fotopack4

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο της προεκτύπωσης, εκτύπωσης (offset και ψηφιακής offset), βιβλιοδεσίας και τα τελευταία χρόνια και στον χώρο της συσκευασίας και των ειδικών κατασκευών.

Η Φωτόλιο & Typicon βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας και είναι πρωτοπόρος στον τομέα των γραφικών τεχνών στην ελληνική αγορά.

Πραγματοποιεί νέες επενδύσεις στη ψηφιακή εκτύπωση φέρνοντας στο ελληνικό τυπογραφικό τοπίο την ψηφιακή offset Indigo 10000 σχήματος Β2 (53x75cm), αποκτώντας αυτόματα μοναδικές δυνατότητες και σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου.

fotopack3

Για την άριστη διαχείριση των εργασιών της από τον σχεδιασμό έως το παραγόμενο προϊόν όλες  οι υπηρεσίες είναι πιστοποιημένες με ISO 9001:2008 , ISO 14001:2004, 22000:2005 (HACCP) και FSC.

Από το Μάιο του 2014 βρίσκεται σε νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντης όπου πραγματοποιείται ένα ευρύτατο φάσμα εργασιών, στηριζόμενο στο τμήμα προεκτύπωσης και σχεδιασμού, στην εκτύπωση σε μηχανές offset φύλλου και σε ψηφιακές μηχανές Indigo μεγέθους Β2 & Α3 plus για μικρές ποιοτικές εκτυπώσεις μικρού τιράζ ή εκτυπώσεις μεταβλητών δεδομένων, καθώς και στα τμήματα μετεκτύπωσης.

fotopack2

Εντός των εγκαταστάσεων πραγματοποιείται πλήθος μετεκτυπωτικών εργασιών, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων βιβλιοδεσία, κοπή με μορφοκοπτικές μηχανές, κατασκευή ιδιαίτερων συσκευασιών και stand, πλαστικοποίηση και ειδικού τύπου κατασκευές, καθιστώντας υλοποιήσιμες ακόμα και τις πιο απαιτητικές εργασίες.

Επενδύοντας σε στρατηγικές κινήσεις εξωστρέφειας η εταιρεία διοργανώνει στις εγκαταστάσεις της θεματικές εκθέσεις με πιο πρόσφατη αυτή που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2015 σε συνεργασία με την γκαλερί τέχνης «Τεχνοχώρος» όπου 40 καλλιτέχνες εξέθεσαν τα έργα τους, αλλά και events όπως το διήμερο «Open House» το Μάιο του 2015, το οποίο επισκέφτηκε ένα πλήθος επαγγελματιών και στελεχών του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Μάρτιο του 2016 η εταιρεία συμμετείχε στην έκθεση FOODEXPO, προβάλλοντας τις νέες εφαρμογές και δυνατότητές της στη συσκευασία τροφίμων.

fotopack1

Το 2008 η εταιρεία τιμήθηκε με το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «εκτύπωση βιβλίου» στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της «Sappi», της μεγαλύτερης βιομηχανίας παραγωγής χαρτιού στην Ευρώπη.

Το 2011 η εταιρεία Fiber Mark επιβράβευσε την Fotolio & Typicon S.A. στον 180 ετήσιο διαγωνισμό Annual Specifier Awards στην κατηγορία με θέμα «Photographic Collection Publication».

Το 2015 η εταιρεία έλαβε το δεύτερο βραβείο για την πιο πρωτοποριακή εφαρμογή στην ψηφιακή εκτύπωση, σε παγκόσμιο διαγωνισμό της HP (Hewlett Packard).