Ένα ακόμα φιλόδοξο σχέδιο για ένα πολυτελέστατο τουριστικό θέρετρο, αμφίβιο μάλιστα αυτή τη φορά, είναι πιθανό να κατασκευάζεται στην Μέση Ανατολή και πιο συγκεκριμένα στο Κατάρ.

Το μικρό πετρελαιοπαραγωγό κράτος φαίνεται ότι θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητες του και σε άλλους τομείς πλην του μαύρου χρυσού, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι το κίνημα για καθαρές/εναλλακτικές/ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ολοένα και δυναμώνει.

Το πολυτελέστατο «Amphibious 1000», όπως άλλωστε παραπέμπει και το ίδιο το όνομά του, θα πρόκειται για ένα ημι-βυθισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα, ενώ ο σχεδιασμός του ανατέθηκε στην ιταλική εταιρεία Giancarlo Zema Design Group, με ένα κόστος κατασκευής, που σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς, θα φτάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Το συγκρότημα αναμένεται να περιλαμβάνει τις κατοικίες φυσικά, γραφεία, καθώς και μία υπερσύγχρονη μαρίνα, για να προσδένουν τα σκάφη. Ο κεντρικός πύργος θα στεγάζει ένα εστιατόριο που θα προσφέρει εξωτικά πιάτα και απαράμιλλη θέα.

Οι φιλοξενούμενοί του θα μπορούν να διαμείνουν σε μία από τις 80 ημι-υποβρύχιες σουίτες, που θα ονομάζονται «Jellyfish»(μέδουσες) και θα διαθέτουν θέα στους τεχνητούς υφάλους. Επιπλέον θα είναι και ιδιαίτερα «πράσινο» το ξενοδοχείο μιας και στις εγκαταστάσεις του θα χρησιμοποιούνται μόνο ηλεκτρικά οχήματα και μικρά σκάφη αλουμινίου με κινητήρες υδρογόνου.

Πάρτε μια ματιά από τα σχέδια:

Πηγή:proho.gr