Μετά από χρόνιους πονοκέφαλους και καρδιοχτύπια για το πότε τελικά θα είναι έτοιμο βγει στην αγορά το πρωτοποριακό Boeing 787, η αμερικάνικη κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις του είναι ασφαλείς για τους επιβάτες.

Η πιστοποίηση της λειτουργίας από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, θα δώσει τη δυνατότητα στην Boeing να παραδώσει το νέο αεροσκάφος τον επόμενο μήνα σε αεροδρόμιο της Ιαπωνίας.

Η άτρακτος του Boeing 787 Dreamliner, είναι φτιαγμένη από συνθετικό άνθρακα και τιτάνιο, είναι πολύ πιο ελαφρύ από τα συμβατικά αεροπλάνα, με αποτέλεσμα να καίει πολύ λιγότερα καύσιμα. Το συνθετικό αυτό υλικό, επιτρέπει διάφορες βελτιώσεις στους επιβάτες, όπως η πιο άνετη πίεση του αέρα της καμπίνας και μεγαλύτερα παράθυρα. Μετά από τρία χρόνια καθυστέρηση και πολλά δισεκατομμύρια πάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό, το «αεροπλάνο των ονείρων» αναμένεται να ανεβάσει πολύ την πήχη της αποδοτικότητας των καυσίμων και την άνεση των επιβατών.

Το πρώτο αεροσκάφος Boeing 787 θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Τόκιο Haneda στις 28 Σεπτέμβρη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.