Τον έντονο προβληματισμό της Πολιτείας σχετικά με τις αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ για τις ΠΑΕ Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.

«Μας προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Όταν ο ευρωπαϊκός φορέας καταδικάζει μία ομάδα και η αθλητική δικαιοσύνη έρχεται να επιβάλει ποινές που μάλλον ανώδυνες μοιάζουν, μας ανησυχεί και ο κ. Γερουλάνος δεν μπορούσε παρά να διατυπώσει το αυτονόητο. Πώς γίνεται δηλαδή να είναι τόσο σκληρές οι αποφάσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και τόσο μαλακές εδώ», παρατήρησε ο υφυπουργός σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra».

«Γι’ αυτό», πρόσθεσε, «η Πολιτεία θα κάνει από την πλευρά της αυτά που πρέπει, για να προσχωρήσει η εξυγίανση. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και επιφυλασσόμαστε για τον τρόπο που θα τοποθετηθούμε τις επόμενες μέρες».

Σε άλλη του συνέντευξη στο ρ/σ Βήμα FM, o κ. Νικητιάδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής της έναρξης του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της κρατικής χρηματοδότησης προς τις ΠΑΕ (ΟΠΑΠ), λέγοντας ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις της Πολιτείας.